[LIVE] 東京羽田機場 飛機失事火災

509 回覆
10 Like 8 Dislike
飛機著火其實有常識都知唔係水
肯定拎行李
有上帝視覺就當然覺得做呢個決定好容易
但係如果你係入邊嘅crew 的確係需要啲時間分析吓發生咩事同埋做決定。
因為每一次落決定做緊急疏散嘅時候就一定會有乘客喺碌落條梯嘅時候受傷斷骨
好似上次香港國泰777單嘢 個碌爆左發生巨響 機組人員決定緊急疏散嘅時候都有20幾個乘客傷咗。
所以呢個決定係唔容易做,亦都好考機組人員喺呢幾十秒黃金時間入邊嘅判斷力。
從結果論嚟睇,其實佢哋今次做得好好。
入面仲有熱力 要幫架飛機降溫
I mean US air 同skywest相撞嘅過程同JAL516撞Dash 8嘅過程應該差唔多
大陸咪試過有海難船長同船長棄船比人告 香港唔知有無呢啲例
挑 咁調返轉 coast Guard 夠冇理由見到咁撚大嚿嘢鏟落嚟都照開入跑道
控制塔啲英文睇住字幕都聽唔到 up 乜 我 FF 就算我受過專業訓練都無可能聽到 究竟啲機師係點聽到
冇追開po, 講咗起火個原因未?
如果真係驚影響調查,應該爆炸之後都唔好播啦,其他意外咪一樣有片就播,所以咁樣cut 真係唔明
因為航空英文嚟
mirror
ptsd
如果佢地都係日本人,應該慣左呢啲日式英文
Standard 咗每一個係點講點用
點解你人工高過普遍waiter,就係呢d時候發揮作用嘛
趁條片未被del之前快啲睇
我以為得我一個咁諗
D鬼佬真係聽到?
海保側の機体はJA722Aってマジなんか?
あの機体仙台空港で津波被った機体の唯一の生き残りやぞ
ATC英文嚟講真係日本人同印度人最難聽得清楚
痴撚線呢到啲人唔好話常識
我懷疑連衝上雲霄或者good luck都無睇過
cls尤其話自己走先個啲支那格真係
咁邪
我ielts listening 9 (real)
都聽唔明 你老味
咁我又唔同意
如果真係嚴重起上黎
前面燒到bombom聲
我唔信空姐或客唔會自行走去開門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞