勿助長代購 勿提loreal group 第一頁有懶人包 化妝品護膚品討論區 #73

1001 回覆
14 Like 12 Dislike

我係揀左standard delivery 係郵局拎
tracked delivery 就唔知喇
新買左beauty blender
想問下大家平時日日洗定點
會用普通水/12蚊店洗掃水/佢自家隻洗掃水?
好貴怕處理得唔好兩星期玩完

Innisfree?

Innisfree少白 rcma無色

我用緊呢隻覺得好好用,set到又唔太乾同好香蜜桃味

我order左佢個白提子粉餅
呢隻蜜桃粉真心好用性價比超高

蜜桃粉同innisfree薄荷粉比邊隻好用啲
想知開閃光燈影相會唔會白面

蜜桃,無薄荷咁乾,唔會白面
我買左蜜桃之後薄荷擺埋左一邊

長期用12蚊個枝都冇問題 最緊要洗完要曬下 唔好放係潮濕地方

長期用12蚊個枝都冇問題 最緊要洗完要曬下 唔好放係潮濕地方

之前話body shop好似比loreal group賣左 開po張野係咪要update下

真架?

印象中普通版唔會有flashback
今個夏天開始用礦物嗰款,控油好得好正
不過我冇試依隻會唔會有flashback
其實佢有spf 15,影相白面都唔出奇

Innisfree?

Innisfree少白 rcma無色

之前話body shop好似比loreal group賣左 開po張野係咪要update下

真架?

L’Oréal to sell Body Shop to Brazil's Natura in €1bn deal

https://www.theguardian.com/business/2017/jun/09/loreal-body-shop-natura-aesop

都係啱啱搵
好野又可以買
有冇絲打買過CT嘅contour/highlight palette
睇見個包裝好靚好想買
有冇咩透明碎粉推薦?用緊makeup forever hd powder但有次係好勁陽光下,白色一達達鬼咁尷尬,有陰影 定係我上碎粉手法唔好

有無人買zoeva palette?買cocoa blend定rose golden好

做咩都我問同一個問題
諗住買Cocoa blend啦 rose gold啲色好似太相似

粉餅好似有防曬
唔想影相白面 要揀啲冇防曬既產品
包括粉底
唔知少少防曬會唔會都咁大影響
但粉底有防曬就好似女鬼咁

粉餅好似有防曬
唔想影相白面 要揀啲冇防曬既產品
包括粉底
唔知少少防曬會唔會都咁大影響
但粉底有防曬就好似女鬼咁

agger
唔鍾意有粉底有防曬,可免則免
純物理配方嘅防曬又係,開閃光燈影成隻女鬼咁

想試bb新遮瑕!上次登記咗去到派哂,坐低試佢又heahea地我

有無人買zoeva palette?買cocoa blend定rose golden好

新人留名
其實想知大家係點分自己咩膚質?去舖頭比人check定上網
曾經以為自己係混合偏油,臉少出暗瘡但額頭會有,多數係頭髮附近啲邊位同埋臉兩舊骨一直keep住有啲暗粒(T字位偏多 其他地方無特別)
但唔知點解去完英國返黎,塊臉好似比以前乾咗 易爆擦,
但我係英國咁乾反而無事 用嘅護膚品係一樣
返到香港啲護膚品好似無咁有效咁
(追過懶人包好似無講先留言
新人留名
其實想知大家係點分自己咩膚質?去舖頭比人check定上網
曾經以為自己係混合偏油,臉少出暗瘡但額頭會有,多數係頭髮附近啲邊位同埋臉兩舊骨一直keep住有啲暗粒(T字位偏多其他地方無特別)
但唔知點解去完英國返黎,塊臉好似比以前乾咗 易爆擦,
但我係英國咁乾反而無事 用嘅護膚品係一樣
返到香港啲護膚品好似無咁有效咁
(追過懶人包好似無講先留言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞