勿助長代購 勿提loreal group 第一頁有懶人包 化妝品護膚品討論區 #73

1001 回覆
14 Like 12 Dislike
想問下有有冇咩bb/cc cream/ tinted moisturiser 可以代替foundation既野推薦而唔易生粒粒

返工返好早想快速有氣色

用掃上粉餅,一分鐘可以完成

粉餅唔怕好乾同厚粉?我未試過用

想問下有有冇咩bb/cc cream/ tinted moisturiser 可以代替foundation既野推薦而唔易生粒粒

返工返好早想快速有氣色

早啲訓氣色會好啲

礦物粉 快靚正
時代facesss 有only minerals
但係上面有絲打話trial set 岩岩賣曬

之前買過bm兩款,好可惜ba姐姐比既色都太黑 唔岩我

我都用開bm
你買左邊兩隻色?

返工返好早想快速有氣色

早啲訓氣色會好啲

礦物粉 快靚正
時代facesss 有only minerals
但係上面有絲打話trial set 岩岩賣曬

之前買過bm兩款,好可惜ba姐姐比既色都太黑 唔岩我

唔試到岩色先買
試only minerals 喇

有試呀,但都中伏 等我試下only minerals先

返工返好早想快速有氣色

其實
頭先柒左搵唔到呢個post以為冇人開po

搬返粉餅sharing過黎先

Visee櫃真係未見過
Kose櫃會有visee,但係都冇visee avant

大間sasa會有visee架,但都係無avant
visee avant係日本好似好好賣
見親個架都無晒單色眼影嘅貨

返工返好早想快速有氣色

其實

Visee櫃真係未見過

Visee櫃真係未見過

Visee櫃真係未見過

香港嘅櫃係冇visee avant

Visee櫃真係未見過

香港嘅櫃係冇visee avant

Sorry for 1999 我意思係香港visee, kose櫃都冇見visee avant

返工返好早想快速有氣色

其實

頭先柒左搵唔到呢個post以為冇人開po

搬返粉餅sharing過黎先

絲打們,我想問你地有冇用開身體用防曬,即係大支啲,可粗用,我幾乎試過所以開架身體用防曬都係會黑

推一下
絲打們,我想問你地有冇用開身體用防曬,即係大支啲,可粗用,我幾乎試過所以開架身體用防曬都係會黑

推一下

Shiseido anessa 或者orbis 黃身果隻有無試過
不過佢地唔算大枝

Btw終於植左睫毛 開心

推一下

Shiseido anessa 或者orbis 黃身果隻有無試過
不過佢地唔算大枝

邊度植?

推一下

不過佢地唔算大枝

身體防曬無得慳
大支粗用個啲通常防曬力弱
粗用我用緊專科藍色樽
本身用開日韓化妝品 比絲打燒著啲歐美牌子
但上Asos Sephora 睇完發現shipping係咪一定要送到屋企無得自取?
屋企送貨時間長期無人
想知大家係邊買the ordinary比較齊貨
我只係想買b5, lactic acid, salicylic acid
周圍睇都冇齊貨
用開covermark LX餅

發現坐係冷氣房都好 幾個鐘個鼻頭就出哂油
用紙巾會印到好多色出黎

搭過 laneige 紫色圓樽 Paul & Joe 白蓋 同埋唔用base 都係咁

咁係咪要用控油base

Btw 你地上完LX餅會唔會再上碎粉 我問過ba 佢話唔洗
本身用開日韓化妝品 比絲打燒著啲歐美牌子
但上Asos Sephora 睇完發現shipping係咪一定要送到屋企無得自取?
屋企送貨時間長期無人

asos是咪有得7仔拎?
我只係想買b5, lactic acid, salicylic acid
周圍睇都冇齊貨

周圍睇都冇齊貨

B5 斷左一排

推一下

不過佢地唔算大枝

身體防曬無得慳
大支粗用個啲通常防曬力弱
粗用我用緊專科藍色樽

真係好弱anessa 太貴我淨係用落臉咋 藍色專科絲打係邊買?萬寧已經好少見到有嚕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞