勿助長代購 勿提loreal group 第一頁有懶人包 化妝品護膚品討論區 #73

1001 回覆
14 Like 12 Dislike
化左妝都會搽防曬?
我本身搽完base同foundation就唔會係面再搽防曬。。。

防曬係搽係base之前

好燒

會入5•c

留名
Innisfree 綠茶保濕精華大家點睇

基本保濕 睇你年紀 十幾廿歲頭都夠用嘅
唔好expect有好驚人嘅效果

一直用緊bicelle
見到有人推介innisfree所以問下

好難吸收

一直用緊bicelle
見到有人推介innisfree所以問下

兩隻都用過 innisfree朝早用好清爽唔lup
保濕bicelle效果好d 但貴 可考慮the ordinary

絲打們,我想問你地有冇用開身體用防曬,即係大支啲,可粗用,我幾乎試過所以開架身體用防曬都係會黑

推一下

Shiseido anessa 或者orbis 黃身果隻有無試過
不過佢地唔算大枝

Btw終於植左睫毛 開心

身體防曬無得慳
大支粗用個啲通常防曬力弱
粗用我用緊專科藍色樽

真係好弱anessa 太貴我淨係用落臉咋 藍色專科絲打係邊買?萬寧已經好少見到有嚕

除左防曬選擇之外,你搽唔搽得夠量先?就好似面咁,要搽1蚊銀咁多份量,加埋條頸要2個一蚊銀咁多,所以其實要搽曬全身既話,應該都無咩得剩架啦(25-30g),如果你剩半枝份量以上,一定係搽唔夠啦,加埋2小時補搽一次,一日要用成3枝先夠

一日要三支!!!咁我肯定搽唔夠。補我就每兩個鐘補一次 但係份量就一定冇一蚊銀咁多

咁唔怪得會黑 量先係最重要,個量唔夠既話根本做唔到枝防曬寫個個防曬係數

搽面既要有少少保濕唔乾我用緊Canmake Mermaid Skin Gel $70 返工日日搽都唔肉赤
Anessa 金樽我游水係一定要狂搽無得慳
大晴天晏晝游3-4個鐘有一半時間係室內池
游左幾次, 途中懶得滯淨係半個鐘補一次塊面
心口膊頭背脊懶得補 都見到黑左少少有個泳衣印 好彩塊面無黑到
想問elta md防曬係邊個外國網可以訂到

你搵緊邊隻 我用開嗰隻係oily to normal skin spf 45, 香港最平我買過$229, strawberrynet $160
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞