勿助長代購 勿提loreal group 第一頁有懶人包 化妝品護膚品討論區 #73

1001 回覆
14 Like 12 Dislike

有冇人試過
Half ass review abh subculture
暫時上眼如果用base
佢一定係blend到一撻撻
我聽日試下唔用base
總之你對眼一有濕嘅product
一定撻撻
So not too impressed
Shimmer 要用比較鞋嘅掃攞粉,因為係油base
For now, not too impressed lol
再實驗下先
Half ass review abh subculture
暫時上眼如果用base
佢一定係blend到一撻撻
我聽日試下唔用base
總之你對眼一有濕嘅product
一定撻撻
So not too impressed
Shimmer 要用比較鞋嘅掃攞粉,因為係油base
For now, not too impressed lol
再實驗下先

佢matte formula同tarte感覺好似
飛粉激上色好易muddy有濕就blend到一撻撻
有冇人試過

絲打我睇到你個回覆即刻去check email
原來我星期三都收到
今日仲係度諗點解咁耐都未收到貨
https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/25/164356_71ea663db68bb178d5747fb7dfb3753b.jpg有冇人試過

絲打我睇到你個回覆即刻去check email
原來我星期三都收到
今日仲係度諗點解咁耐都未收到貨

我同個fd買 星期三都收到
應該無事嘅
自從用咗礦物粉 就捨棄咗好多粉底

自從用咗礦物粉 就捨棄咗好多粉底

想問有冇咩睫毛液好用?
用緊kiss me唔drop 可以根根分明 但就係會溶
會溶係眼袋既位置 會有d啡色
用過maybelline 都一樣
有冇唔溶推介?

我用kiss me彩色蓋都會溶,但銀蓋唔會,你用邊隻?

kiss me全黑色款加 sana 藍色款加 canmake 粉紅款 quick lash builder 透明色,但唔好買寫湯落個隻
想問下絲打邊隻bb cream 會控油d ? 或者cc cream foundation會好過bb cream? 主要想白d 但咁多種唔識揀

利申男 面唔搽野會超油 咩都唔識

唔好用粉底液,bb霜呢d 液狀粉底,男人用會好油同生瘡,用乾粉狀粉底會控油好多
想問有冇啲色號比較白既粉餅推薦
乾皮

za 粉紅蓋寫airy 個款

Visee櫃真係未見過
Kose櫃會有visee,但係都冇visee avant

大間sasa會有visee架,但都係無avant
visee avant係日本好似好好賣
見親個架都無晒單色眼影嘅貨

http://www.kose.com.hk/index.php/Store/index
有寫邊間sasa有visee
絲打們,我想問你地有冇用開身體用防曬,即係大支啲,可粗用,我幾乎試過所以開架身體用防曬都係會黑

推一下

Shiseido anessa 或者orbis 黃身果隻有無試過
不過佢地唔算大枝

Btw終於植左睫毛 開心

http://skindocchiu.pixnet.net/blog/post/194911642-防曬產品係數測試報告彙整
有台灣醫生測哂台灣有售既防曬既防曬力
香港有賣既最好係avene
之前話body shop好似比loreal group賣左 開po張野係咪要update下

真架?

賣左比natura
https://www.ptt.cc/bbs/BeautySalon/M.1497803598.A.B0C.html
即aesop個集團,aesop都係唔做動物測試

點買架? 個網得韓文唔識搞

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞