EGO充電器集資百萬 網民全體中伏 EGO:我尻擺都正常

967 回覆
226 Like 16 Dislike
成千銀買個貼牌, 真係智商稅
屌米有無3萬mah尿袋?
請問淘寶有冇EXINNO 既同類充電器?係有show而家充緊幾多W ?
不如話一包=一pack
[url]https://m.tb.cn/h.5JiKiXVTMI0tmrB?tk=Fh8FWiJOubN CZ0001 「小米充电宝30000毫安超大容量小巧便携快充迷你移动电源多口快充适用于小米苹果」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开[/url]
有 大舊到仆街同埋好似大陸先有
唔受理原因係咩?
話冇證據違反商品說明條例喎!都唔知點至係違反!

如果街市菜檔話,$9一條菜,「送」價值$2既葱,「免」$1送貨費,但結果菜+葱+送貨收你$12,你話有冇問題?唔開檔比人屌到收檔?
長文注意,我既EXINNO 240W經歷

TLDR重點,壞、壞完又壞,幾個月貨仔都壞,仲要兩次都係旅行期間。
喺Kickstarter買早鳥,冇單,壞機,拎去整前問過佢,佢話唔使單,上到去,又死要我show張根本唔存在既單。

2021年10月某晚12:00,佢喺Kickstarter一開賣EXINNO 240W,我即搶訂,唸著有乜早鳥優惠。我成為所謂前200~600買家,以為$995買左啦,但收左我$1240。

如550#,覺得佢好誤導,話「送」,事實係綑綁式銷售,同佢講,佢大我話300幾個客得我話佢誤導(如果係真,咁可見佢真係邪教黎)。

向海關舉報,居然話冇證據佢違反商品說明條理,不受理。

2022年1月,終於收到件貨,全部有微弱噪音,佢全數免費更換,唸著佢都唔係咁衰。

買左之後,用得唔多。

幾個月後,2022年5月,已經壞,拎去觀塘佢公司整,成個過程仆街到,反口覆舌,明明話唔使單,去到又死要有單,仲要張單係由頭到尾都唔存在既!不過最後都解決到,我就算了。

下個reply會詳細講。

之後見腦場有EXINNO 240W,賣$900有找, 早鳥優惠喎

2023年5月,終於去到旅行,但喺酒店充充下電時,部野突然唔著!好彩唔係帶得佢一部!

返到黎,拎去佢公司,佢話過左保,完全唔理,收錢維修都唔肯,只可正價7折買新機。當時喺佢度買EXINNO 300W(240W已冇貨),就算7折,都要過千!結果冇買到。

2023年6月,行過街舖,見有EXINNO 300W賣$820,就買左(你可以笑我on9仲買佢D野,但真係冇其他同類產品)。

2023年9月,又係旅行途中,喺酒店充充下電就壞!又好彩唔係得佢一部!

係,2023年6月買既野,同年9月就壞!3個月貨仔!

返黎即刻又拎去佢公司,今次有單證明係3個月前買,佢換過部新,暫時OK。

再壞的話,佢有得換新就換,冇得換我唔會再買。
喺Kickstarter買,根本冇單,佢亦明明話唔使單

我要返工唔得閒,搵屋企人拎上去,佢就反口覆舌,之前話唔使單,去到就死要張根本從來冇存在過既單。

我開緊工,好彩我蛇得開去應機,即刻download Kickstarter apps,攪一大輪搵到個購買紀錄比佢睇。

然後佢仲話查唔到?件貨係你公司既,出左幾個月,你冇可能唔知全世界都肯定未過保,你想我證明D乜?

好彩佢都再冇死撐,肯攪,證實機冇事,係條線壞,「送」過條線。嘩,未過保就壞既野,「送」喎,真係皇恩浩蕩(我發覺佢好鐘意濫用「送」字)。

就算係水貨、大陸淘寶/台灣/韓國/日本買又點呀?!味又係你公司既產品!你又唔係代理,係生產商呀!水貨行貨都係出自你公司架!

問佢點搵傳說中既單,當然係搵唔到,佢話幫我查,之後當然冇下文

撚狗公司
垃圾公司 中小企扮晒有規模
日韓買家會上觀塘搵你整件嘢咩 都好好笑
嗰陣仲要係22年5月,仲未恢復「旅行」呢樣野
多謝分享
如果我第日真係要買呢間公司既野會預壞左冇得整
未過保都咁話
都係要講句!!
正正經經買隻 Belkin 啦!
個個買呢款產品 都話壞咗幾次
香港嘢係咁 eg.咖啡機
買過4.1 尿袋早鳥
但推出個日 出面平過 加 快過你有
真係即是黑名單左

先不論4.1 熱到仆街
我有7隻呢類第三方手機平板充電器,另6隻都未壞過,係呢隻,已經用到第4隻。

第1隻,衝早鳥首發,有微弱噪音,佢免費換新(第2隻),就算啦。

第2隻,旅行途中壞,已過保(成千蚊既充電器,只保一年),佢完全唔理,最多比你所謂正價七折買新機,但依然貴過好多街舖。

第3隻,街舖買,3個月玩完,又係旅行途中壞。拎返去,因為未過保,佢即時換新(第4隻)。

成千蚊既充電器,只保一年,一年後完全唔理唔維修,最多比你七折買新,以呢部黎講,七折都要$901.6,嘩真係皇恩浩蕩

大把街舖賣緊$838

題外話
咁大舊火牛
唔會買有線拖出嚟果種charge statation好啲咩
插頭可拆,插延長線
買左佢嗰個e-fusion3
買返嚟當火牛用時冇快充
問佢問成個幾星期先答到我係有快充,又話我個ef3未滿電就會同我部機一齊搶電所以冇,但我個ef3尿袋都滿哂電冇同電話搶,咁答佢佢又答我唔到,唔撚追問佢又真係唔撚答你。
成日叉叉下又斷下叉下,叉住嚟瞓,瞓前都係叉住有電到,瞓醒部野又差唔滿。
係得當尿袋用先有快充,買到殘次品都算,個垃撚圾售後真係搞撚到唔會再幫襯
講句說明書有錯 又可以避咗唔關事
一聲抱歉、唔好意思都冇,做生意咁既態度。
寫明話有,實際就冇,係咪應該報海關?
依間咁既山寨貼牌仔
最勁應該係班PR/CS夠厚面皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞