美劇集中討論區(76) Fargo |Masters of the Air |Expats | Mr&Mrs Smith

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
Criminal record 完咗,雖然似返套detectives series, 演員亦做得好好,但overall 都係麻麻,差line of duty 太多,rotten audiences 有70%都合理。

發覺時間唔多,第時都係參考吓audience rating 先開劇,True detective s4 竟然都有57%
Expats ep6 韓妹演技終於爆發, 嗰ending都收得ok

成套戲岑樂怡應該係最多戲份嘅港星
Jodie 套電影麻麻地
應該講緊the end we start from

btw終於就黎追哂mr mrs smith好睇
Tv 其實同movie 完全無關,個plot 又完全唔同,tv一開始佢地已經assign 左做partner, 同movie 比較都無乜意思
又prequel 又 spin off?
係the end we start from,成套電影好平淡 冇乜特別,未睇可以唔洗睇
都預咗 套劇都係透過唔見仔做引子, 帶出成個故事

另外套劇後段好多部份都似係key背景上去, 特別係機場同銅鑼灣sogo嗰場
應該係Nicole Kidman 拍唔晒急急腳走,之後想拍又唯有綠布廠搞掂,一唔行啲光都唔郁
同埋銅鑼灣日頭封街拍都幾難,我覺得佢哋係之後搵替身喺銅鑼灣行再key 返Kidman 上去
我估啲人都係, 拍嗰陣應該係疫情, 套戲入面冇人帶口罩

成套戲其實唔差, 不過好似無咩noise, IMDb評分又麻麻
尾兩集最好睇 但個佔中景都係key上去?
4:3 睇多幾集就慣了
不過套野唔啱binge watch
如果唔係講到個ending咁神, 我都可能唔會睇落去住
兩個故仔都吸引長票飯票
jodie之前拍套咩bikers又係delay咗
但最重要係.......................
big swiss呢屌係咪冇咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞