美劇集中討論區(76) Fargo |Masters of the Air |Expats | Mr&Mrs Smith

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
係,依套係機上幾緊湊,條線都冇跳黎跳去,4集都係得少校放左一陣假
Expats ep4 三段密室戲有啲似舞台劇, 對白都寫得唔錯

不過最大問題係演員演技, handle唔到咁長的scene, 演得無起伏搞到好悶

得nicole kidman叫做好少少, 不過佢老公啲戲好唔掂
條韓妹同David先難頂
The pacific 好耐以前睇過好似好好架喎,即係master of air 仲好?
我覺得第一集仲明顯
播到第4集,已經有人recap 頭2集
https://youtu.be/qGz44kKNB-w
暫時黎講係,the pacific死左賣債券果個就好似冇咩重心咁
gus其實有冇死
老豆見到就喊晒口話“我唔得”
老母就話唔係佢,但佢表情好似接受唔到果隻否認
應該唔係gus

另外本身個故仔好似有原著, 末睇過原著不過套戲睇落都唔差
韓妹好似來來去去得一個表情

印度女人同阿媽個part其實寫得幾好, 不過演得麻麻
劇情係悶 , 佢比較多生活寫實,當學下日常英文咁睇, 同埋估下d 拍攝場境
屌新一季FBI International咁快死main cast
利申:未睇IG story見到演員post
點會唔係佢
老豆喊哂口
老母都呆哂
開咗billions黎睇 追到s2
岩岩開左apple tv 新劇the new look
主要講Dior 係二戰期間&後與競爭對手角力
Juliette Binoche做Coco Chanel,出左頭三集,劇情同氣氛幾正
我估係咁

老豆喊係因為條屍唔係guts
但佢寧願係佢,因為佢唔想再搵落去
成家人都好痛苦,
寧願佢真係死左唔洗咁辛苦等落去
最後Nicole Kidman係車到笑
因為佢覺得仲有機會搵返佢
佢覺得自己既直覺係岩guts仲在生
billions 同succession 似唔似?
個韓妹真係好趕客
個角色性格又麻鳩煩咁款
我成日都想開黎睇
True detective
plot 大推進
睇佢最後一集點收科
ep5好過ep4
起碼有推進
冇得唔推啦, 都完啦.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞