美劇集中討論區(76) Fargo |Masters of the Air |Expats | Mr&Mrs Smith

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
睇完呢集開始想棄係咁拖
nicole kidman做癲婆睇到悶
其實套野如果唔係香港拍應該唔會開黎睇,我睇左一集個focus 都係睇佢拍香港拍成點,無乜理佢個內容

係香港拍竟然香港唔播得
拍到好有代入感
見大家話之前咁好睇我都開s4睇
今集鬼片
最近冇乜時間睇劇諗住開套好野睇
睇到嬲嬲地
有啲嘥時間
S4應該未見有人話好睇
Mr & mrs smith 好似話幾好
Bates vs Post office 就好正
淨係記得Serena生咗
支持
係講之前幾季
我冇睇過,見話冇關連諗住直接開s4
睇嚟我選擇錯誤
你講個套post office打算睇
True detective 可以淨係睇S1,其餘我覺得可以不理,反正又係獨立冇關係
係咪走返去想打爆Gilead?
其實都寫實既 返工基本上見到既expat高層都係活係外國人圈子
根本唔洗學中文同因為本身英文就係通用語言
洗撚咩 簡單英文expat住開港島區啲服務業點都識啦
nicole kidman有taste唔去去埋啲唔知係香港邊度既store實冇人幫佢啦
岩,佢地生活好離地,以前個鬼佬老細係唔會去九龍,只係活在中環/ mid levels , 完全唔需要用中文
暫時睇個故事本身未係好獨特
如果佢能夠講多啲點解香港成為Expats 聚居地,可能外人更加會明點解一定係香港
因為始終對外人嚟講,香港=中國,就算改編喺第二個亞洲地方可能一樣work, 例如新加坡、日本、韓國
當然我相信一定要serve 到個故事,先揀跟原著嚟香港拍,期待之後幾集

根本唔使
啲鬼佬搭半山/南區啲小巴,講英文站名都可以落車
真可以唔識,以前跟鬼佬老闆, serve 開居港外國人,講緊好多90年代甚至70/80已來左香港,但佢地一樣唔識中文,最多識幾個單字
唔住英國,除左大陸網仲有咩方法睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞