連登巴膠怒屌垃圾房署狗暨1A紅蛋放題專區

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
60X都碌車
仲要企緊
60X都碌車
仲要企緊

60x碌唔係平常咩
60X都碌車
仲要企緊

60x 又唔係今日先碌車
60X都碌車
仲要企緊

60x 又唔係今日先碌車

我唔知
坐緊蛋開50
仲有無咩碌車線
60X都碌車
仲要企緊

屯門線企就咪撚上啦大把車
元天線就話無辦法姐

52x普遍偏快
60x蛇車快過正字唔少,正字好多慢
59x就普遍快,但都慢過全豬年代
66x快過以前好多
67x都快

唔係上左牌咩

今日去完駕駛學院見到

今日去完駕駛學院見到

拜拜

唔係上左牌咩

唔係上左牌咩

215X+16 夾埋掛左成10架紅蛋

今日去完駕駛學院見到

拜拜

HH字頭 97年車 15年變訓練 用到17
286c回程改左行法?
我見今日有部跟87D行法入番第一城🤔
286c回程改左行法?

上次加班已經加左呢條替代路線
有人試過實測可以追到行官方路線嘅前車
52x普遍偏快
66x快過以前好多
67x都快

58X車手
52x普遍偏快
66x快過以前好多
67x都快

58X車手

又諗返起上次屯公連環過車
柏斯敦巴士台
16/8 城巴8100-8108正逐步轉由柴灣車廠管理,並行走南區路線,以便A10壞車時抽調作替補。

熱烈地彈琴熱烈地唱

配合 A10 線特別班次 E10 投入服務

呢批嘢裝wifi貼貼紙行E/A 10,29,22應該真係冇乜人嘈
反正個個都接受咗嗰兩架嘢係紅車

做得好
以後唔洗再係307系見到佢地

你還有23xx

不要再說了
呢啲都係極品

咁23xx起碼多位坐過8100-09
286c回程改左行法?

上次加班已經加左呢條替代路線
有人試過實測可以追到行官方路線嘅前車

沙中至火炭會慢車,紅梅谷出口唔會,正如無咩980X/981P車長會行官方路線,大部分行紅梅谷上獅隧公路……
[觀塘交通 - 5D 5M 24 108 巴士暫緩改道?]

早前九巴已出通告,宣布 5D 5M 24 108 線巴士為配合啟德道路工程,清拆協調道 K9 行車天橋,將於 8 月 17 日起大幅改道,改經新蒲崗內街及新建成連接協調道及新蒲崗的啟新道行車隧道,往返啟晴邨及麗晶花園、啟業一帶。

改道後,雖然仍為最直接往返九龍城及啟德、啟業麗晶,但將較現時迂迴不少,行車時間延長。據畢東尼議員最新消息,在他出面交涉下,改道將暫緩一個月。但 K9 天橋終將清拆,改道最終乃無可避免。

這次事件突顯了現時區議會及政府諮詢制度的一個問題。K9 天橋及啟新道隧道位處九龍城及黃大仙兩區分界線,乃觀塘區範圍外,因此並無就道路工程諮詢觀塘區議會的意見。但道路改道、巴士改道,卻影響觀塘區內啟業及麗晶花園的居民。重新將區議會選區分界,也許無助避免今次問題的出現,但政府有關部門宜詳細審視每一項工程、每一個措施對周邊地區的影響,而不宜只考慮「相關地區」,這一點他們是責無旁貸的。

柏斯敦巴士台
16/8 城巴8100-8108正逐步轉由柴灣車廠管理,並行走南區路線,以便A10壞車時抽調作替補。

熱烈地彈琴熱烈地唱

配合 A10 線特別班次 E10 投入服務

呢批嘢裝wifi貼貼紙行E/A 10,29,22應該真係冇乜人嘈
反正個個都接受咗嗰兩架嘢係紅車

做得好
以後唔洗再係307系見到佢地

你還有23xx

不要再說了
呢啲都係極品

咁23xx起碼多位坐過8100-09

但城巴歐三躉啲櫈真係好惡坐
[觀塘交通 - 5D 5M 24 108 巴士暫緩改道?]

早前九巴已出通告,宣布 5D 5M 24 108 線巴士為配合啟德道路工程,清拆協調道 K9 行車天橋,將於 8 月 17 日起大幅改道,改經新蒲崗內街及新建成連接協調道及新蒲崗的啟新道行車隧道,往返啟晴邨及麗晶花園、啟業一帶。

改道後,雖然仍為最直接往返九龍城及啟德、啟業麗晶,但將較現時迂迴不少,行車時間延長。據畢東尼議員最新消息,在他出面交涉下,改道將暫緩一個月。但 K9 天橋終將清拆,改道最終乃無可避免。

這次事件突顯了現時區議會及政府諮詢制度的一個問題。K9 天橋及啟新道隧道位處九龍城及黃大仙兩區分界線,乃觀塘區範圍外,因此並無就道路工程諮詢觀塘區議會的意見。但道路改道、巴士改道,卻影響觀塘區內啟業及麗晶花園的居民。重新將區議會選區分界,也許無助避免今次問題的出現,但政府有關部門宜詳細審視每一項工程、每一個措施對周邊地區的影響,而不宜只考慮「相關地區」,這一點他們是責無旁貸的。

條橋唔拆唔得咩 ?
條橋拆咗嘅話條5M就好玩到仆街
聽日會展有你個嘢壞咗展希望港島交通可以正正常常
膠talk又黎食柴罵戰
今次到荔廠
膠talk又黎食柴罵戰
今次到荔廠

而家只係重現緊十幾年前歷史
當年HKBDB又係嘈同一樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞