[City]又一城大討論區(8) reg day啦喂

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有無ee major cde既巴打cs2311既lab係星期四上(crn 11119)
可唔可以讓我位比我 其他三個section都有位架
可唔可以搵人答我AMEN LT401即係邊度
佢呢啲AC1 AC2 AC3 AMEN簡稱我唔識分喺邊

係咪上management

同學?

係吖,上幾點?我聽日第一日返

我3點 C02 都係第1日返仲要冇去ocamp oday冇fd
但朝早9點仲要上另一堂先

我都係3點 oday同啲人時間表唔一樣,ocamp都冇去,我只係返3點個堂

同學?

我3點 C02 都係第1日返仲要冇去ocamp oday冇fd

我都係3點 oday同啲人時間表唔一樣,ocamp都冇去,我只係返3點個堂

me too

leave tg
想問下今年買電腦係咪都係跟cccu
Search完都搵唔到答案

【Notebook Ownership Program】
近日各大院校都紛紛展開Notebook Ownership Program (下稱NP),令不少本校同學都關心今年城大會否為同學們提供購買手提電腦之優惠。城大自二零一五年起,已沒有任何城大校內組織直接為同學籌辦NP活動,近兩年城大同學都是使用CCCU NP for Students之電腦優惠。
為了令新生及同學們能用一個較為低廉的價錢選購心儀產品,本會已與香港城市大學專上學院 (CCCU)及電腦優惠服務提供者 Helix System Limited達成口頭協議:本年香港城市大學之學生可以繼續使用CCCU NP for Students之電腦優惠。同時,有見同學在上兩年的NP中,於盛夏也要到九龍灣拿取電腦,Helix已向本會承諾會與城大校園增設取貨點,令同學不用舟車勞頓。本會會密切跟進及更新有關Notebook Ownership Program之詳細資料。
本會在今年未能舉辦Notebook Ownership Program,主因是源於學校其中一個與學生有關之部門及電腦優惠服務提供者出現矛盾,當中更涉及金錢及法律條款等問題,令城大學生會處於一個極為尷尬之角色,本會試曾從中斡旋,但到現時乃未有回音。因此,城大學生會未能向同學籌辦任何DT Show或NP活動。
對於未能為本校同學提供最貼身之電腦優惠,本學生會深感歉意。但本會必須重申,本會已能在最大情況下為同學爭取最完善之NP安排,事件當中包括之持分者之矛盾,並非本會能一時三刻解決之問題。本會有最新消息時,就會經Facebook向同學更新資訊。
香港城市大學學生會
資訊科技部
注:因CityU Notebook Ownership Program for Staff之活動是由Staff Social Club主辦,雙方未有矛盾,因此未有受上述情況影響。

Thx
今日係ac3問我呢到係咪ac2 個位同學
好對唔住 我答錯你
重要一問 :
幾時拎八達通Form

有無ee major cde既巴打cs2311既lab係星期四上(crn 11119)

補返圖 我11126 想要11119
[quote]FM想問點解add course選課程個度有部份係0credit

3cred係lecture,0cred係lab,兩個要連埋一報,所以夾埋都係3cred

姐係我逢親見到哩D一個3cred,一個0cred嘅course,都要每邊報一個,咁理解啱唔啱

啱,add crn果陣要兩個同時填,drop都要同時drop

另外想問哩個情況係咩料,點解reg唔到

睇中間數字,數字對數字,A對番A,如此類推

同學?

me too

leave tg

同學?

me too

leave tg

同學?

me too

leave tg

AS1 表示驚識唔到人
有無同伴

我都係AS1 我都驚

BBA as1 here

咩major先

仲有個係度

組團不如

呢到仲有一個
想問下今年買電腦係咪都係跟cccu
Search完都搵唔到答案

【Notebook Ownership Program】
近日各大院校都紛紛展開Notebook Ownership Program (下稱NP),令不少本校同學都關心今年城大會否為同學們提供購買手提電腦之優惠。城大自二零一五年起,已沒有任何城大校內組織直接為同學籌辦NP活動,近兩年城大同學都是使用CCCU NP for Students之電腦優惠。
為了令新生及同學們能用一個較為低廉的價錢選購心儀產品,本會已與香港城市大學專上學院 (CCCU)及電腦優惠服務提供者 Helix System Limited達成口頭協議:本年香港城市大學之學生可以繼續使用CCCU NP for Students之電腦優惠。同時,有見同學在上兩年的NP中,於盛夏也要到九龍灣拿取電腦,Helix已向本會承諾會與城大校園增設取貨點,令同學不用舟車勞頓。本會會密切跟進及更新有關Notebook Ownership Program之詳細資料。
本會在今年未能舉辦Notebook Ownership Program,主因是源於學校其中一個與學生有關之部門及電腦優惠服務提供者出現矛盾,當中更涉及金錢及法律條款等問題,令城大學生會處於一個極為尷尬之角色,本會試曾從中斡旋,但到現時乃未有回音。因此,城大學生會未能向同學籌辦任何DT Show或NP活動。
對於未能為本校同學提供最貼身之電腦優惠,本學生會深感歉意。但本會必須重申,本會已能在最大情況下為同學爭取最完善之NP安排,事件當中包括之持分者之矛盾,並非本會能一時三刻解決之問題。本會有最新消息時,就會經Facebook向同學更新資訊。
香港城市大學學生會
資訊科技部
注:因CityU Notebook Ownership Program for Staff之活動是由Staff Social Club主辦,雙方未有矛盾,因此未有受上述情況影響。

Thx

反而我想問點樣有得改係學校拎機,又話增設取貨點但係自取點都係show得九龍灣既

比d耐性,多數第一堂完都會有人drop
AS1 表示驚識唔到人
有無同伴

我都係AS1 我都驚

咩major先

仲有個係度

組團不如

呢到仲有一個

https://t.me/joinchat/FvalekPcpGoMmjP8vgoHAQ
As1有興趣既可以入黎吹下水
AS1 表示驚識唔到人
有無同伴

我都係AS1 我都驚

咩major先

仲有個係度

組團不如

呢到仲有一個

https://t.me/joinchat/FvalekPcpGoMmjP8vgoHAQ

其實依個city group已經唔算大 ,有咩係度講都得

咩major先

仲有個係度

組團不如

呢到仲有一個

其實依個city group已經唔算大 ,有咩係度講都得

識下朋友,吹下水
E+仲可唔可以轉major(唔係home major), 知衰仔遲左無去apply 但個時無諗過想轉

Year 2 student
E+仲可唔可以轉major(唔係home major), 知衰仔遲左無去apply 但個時無諗過想轉

Year 2 student

http://www6.cityu.edu.hk/arro/content.asp?cid=328

下個sem啦
請移玉步
請移玉步
請移玉步
請移玉步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞