[City]又一城大討論區(8) reg day啦喂

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
FM想問GE1501係咪一定要Sem1讀?

唔係,但建議你讀左先,然後襯暑假無咩做讀埋個1501佢,費事之後要夾其他野一齊讀會略嫌有d chur

GE1501有得讀2次?係咪姐係計6credits?
FM想問GE1501係咪一定要Sem1讀?

唔係,但建議你讀左先,然後襯暑假無咩做讀埋個1501佢,費事之後要夾其他野一齊讀會略嫌有d chur

GE1501有得讀2次?係咪姐係計6credits?

唔好意思,係我講錯,我以為你講中文攞三果個班,cciv幾時讀都得,無所謂既
我想問如果入咗waitlist
兼且我個CRN冇人drop的話
係咪要等到其它CRN有位剩同埋到11/9先有得入?
定還是冇得咁?
一定要等到於自己嘅CRN有人drop先入到去

好遲先收offer
唔係咁清楚

你講得有少少1999,咁講啦waiting list係一個個crn咁計,你wait緊果個crn係11/9前有足夠人放到,你就自動入,無你就可以放棄先。
記住唔係成科計,係一個crn咁計

補充多句,第一堂完多數都入到,因為都幾多人走。利申個人經驗而已,不能作準
加油啦

唔該你
GE1401 reg左ms lauw
其實個姓點讀

巴打識簡,佢超好人,又鬆手又好grade
其實個姓點讀

好人但唔算鬆手
百痴問題:我想問下係邊到down notes??

canvas
我想問如果入咗waitlist
兼且我個CRN冇人drop的話
係咪要等到其它CRN有位剩同埋到11/9先有得入?
定還是冇得咁?
一定要等到於自己嘅CRN有人drop先入到去

好遲先收offer
唔係咁清楚

你講得有少少1999,咁講啦waiting list係一個個crn咁計,你wait緊果個crn係11/9前有足夠人放到,你就自動入,無你就可以放棄先。
記住唔係成科計,係一個crn咁計

補充多句,第一堂完多數都入到,因為都幾多人走。利申個人經驗而已,不能作準
加油啦

唔該你

通常過咗第一堂就drop會係GE比較多喎
如果巴打你reg嗰科係啲U-core courses就應該唔同講法

canvas

唔該晒
其實個姓點讀

好人但唔算鬆手

唔鬆手 不過好人就真
其實個姓點讀

好人但唔算鬆手

唔鬆手 不過好人就真

鬆手緊係揀kevin enott
Year1讀得15credit 一科係university Chinese 同得2科要考試會唔會太Hea

year 1未揀major bor
唔驚爛grade拖低gpa?

語文科通常都唔好grade

我讀mkt應該唔洗再揀 唔記得左講 因為好似好多科都full左 一係就撞時間 咁我再睇下先
同埋建唔建議同一個sem有university English 同university Chinese?

Year 1 其實三科考試都可以應付到,難度唔高,建議你take多一個ge

應該take多個ge好 定揀多科下個sem要讀既科好?
因為本身已經有科ge

你中意,睇下下個sem有冇同fd夾
因為ge果d就好自由既,幾時讀都得
如果你想讀下個sem既科,就要睇master class schedule今個sem有冇開

即係睇master class schedule SEM A開左SEM B就100%會開
依科http://www.cityu.edu.hk/ug/201718/course/CB2201.htm
Year1讀得15credit 一科係university Chinese 同得2科要考試會唔會太Hea

我讀mkt應該唔洗再揀 唔記得左講 因為好似好多科都full左 一係就撞時間 咁我再睇下先
同埋建唔建議同一個sem有university English 同university Chinese?

Year 1 其實三科考試都可以應付到,難度唔高,建議你take多一個ge

因為本身已經有科ge

如果你想讀下個sem既科,就要睇master class schedule今個sem有冇開

即係睇master class schedule SEM A開左SEM B就100%會開
依科http://www.cityu.edu.hk/ug/201718/course/CB2201.htm

我已經睇左master class CB2201今個SEM A有開
其實個姓點讀

好人但唔算鬆手

之前summer讀左科GE2410 都係佢
我英文差, ecl C-, 佢都俾我B+

今次ms lauw d班pre reg一早full晒
我都係尋晚凌晨見到有1個位

不過讀完成個sem都仲未識讀佢個名

因為本身已經有科ge

我已經睇左master class CB2201今個SEM A有開

咁讀咯,依科輕鬆

其實個姓點讀

好人但唔算鬆手

我覺得只要你同佢吹到水就一定唔會grade差
有無去過exchange既巴絲打可以tg傾下? 好迷惘同不安
tg: @siu_felix
其實個姓點讀

好人但唔算鬆手

Jenny Wu定Lauw 好
聽日上堂 有科CANVAS仲未有NOTES係咩玩法
其實個姓點讀

好人但唔算鬆手

Jenny Wu定Lauw 好

佢啦
有無去過exchange既巴絲打可以tg傾下? 好迷惘同不安
tg: @siu_felix

巴打幾時去 你有乜不安
利申: sem b去

係咁架

個日上堂個日先有

頭個個禮物我通常帶筆返去就算

係咁架

個日上堂個日先有

頭個個禮拜我通常帶筆返去就算

睇prof幾時放姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞