[City]又一城大討論區(8) reg day啦喂

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
個College Orientation去唔去好???
Departmental Orientation係咪去好啲??會唔會識到同PROGRAM既FD
雙主修要比幾錢?
個College Orientation去唔去好???
Departmental Orientation係咪去好啲??會唔會識到同PROGRAM既FD

唔洗去 好無聊
我想問啲lab係咪個個星期都要上

科科唔同

prof會同你講架啦

科科唔同

prof會同你講架啦

好 唔該哂
頭先睇自己reg嗰科GE 超過一半嘅人係EXFB EXGB
會唔會俾啲exchange學生屈機

有得睇咩人reg左?

exchange 先hea
ARRO做野可唔可以快手D
要你幫我UPDATE左調個TIME SLOT
我先入到紙申請調第2科個TIME SLOT
先ADD到MAJOR啊屌你
AS2既學費係咪十月中DEADLINE
ge2213點睇
有冇商科巴打介紹下邊科college elective好讀
巴絲求教
如果我而家有一科係waitlist 但我已經18cre 咁會唔會有位我都reg唔到
巴絲求教
如果我而家有一科係waitlist 但我已經18cre 咁會唔會有位我都reg唔到

冇申請爆cre應該冇得reg超過18cre
巴絲求救
完全唔識reg course 甚至唔清楚啲courses點睇 乜嘢GE又係唔知

利申已睇上面巴打add/drop guide條link 睇完都係唔太識 好無助 有冇巴絲可以教下我
巴絲求救
完全唔識reg course 甚至唔清楚啲courses點睇 乜嘢GE又係唔知

利申已睇上面巴打add/drop guide條link 睇完都係唔太識 好無助 有冇巴絲可以教下我

頭兩個period都完左,依家先問點reg? 教得你d靚科靚時間都無曬啦
平心而論巴打個add/drop介紹都已經講得好清楚,咁都覺得有難度既朋友你都係翻印度食蕉吧啦

Area 1 先黎個MA1006/ CB2011,兩個都輕鬆
Area 2 想學野就CB2022,輕鬆靚grade就CS1102
最後Area 4就拖隻CB2041/ 新開個finance course
雙主修要比幾錢?

double major 唔爆144cred都唔洗加錢
就算爆左都可以向所屬學院申請寬免,
9/10月cityu會有double major & minor既talk介紹,可以去聽下
ge2213點睇

或者有咩area2 ge好讀

Area 1 先黎個MA1006/ CB2011,兩個都輕鬆
Area 2 想學野就CB2022,輕鬆靚grade就CS1102
最後Area 4就拖隻CB2041/ 新開個finance course

點睇business and law
係咪難到仆街
唔想做project所以有d想揀

係咪難到仆街

ma1006如果冇讀過m1 m2 係好易f
ef2452難唔難grade

very easy

有冇pj架?

有讀過m1m2咪唔爛grade囉
冇讀過就死撚硬 啲大陸人個個都己經識哂成個sylabus
prof又expect你本身識 飛書飛到仆街 基本上你係要自學
exam係奧數level 你讀得一個sem基本上係一題都唔會識做 直程係有啲野你係冇學過
建議你既讀左ma個college elective先好讀ef2452
或者sem b先讀 可以避開啲大陸人

咁撚大鑊我黎緊個sem A 讀,可以點自學

我中學學過少少m2,不過已經唔記得哂

拿拿臨上youtube由pre cal 開始學起
不過我果時睇哂本textbook 明哂exam都係無題識做

咁大鑊 但係唔係應該好多人都冇學M1/2既咩 咁咪好多人爛GRADE

大半班人都係大陸人 好多人係lecture都唔洗上己經a range

係咪難到仆街

ma1006如果冇讀過m1 m2 係好易f

同ma1200差唔多難度?????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞