[City]又一城大討論區(8) reg day啦喂

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
得as1 offer但想兩年內畢業, 如果每個sem都讀7科再加summer sem讀多一兩科是否玩命

如果個個都喺咁,仲洗分As1,As2咩
就算你讀到,Arro都無咩可能會批,因為21cred要申請,
唔通你個個sem都話要exchange/影響graduation咩

唔通真係要疊埋心水讀3年

鬼叫你得as1 offer

我都係
得as1 offer但想兩年內畢業, 如果每個sem都讀7科再加summer sem讀多一兩科是否玩命

就算你讀到,Arro都無咩可能會批,因為21cred要申請,
唔通你個個sem都話要exchange/影響graduation咩

我都係

go for an exchange programme
已經reg夠cred但prof sd email 叫我add electives 係咪唔洗理
已經reg夠cred但prof sd email 叫我add electives 係咪唔洗理

你個mentor prof?
依家都仲得9 credit 係咪食得屎

開sem頭一星期啲GE人數仲係好波動
mon定個moon見到有位就zip啦

我上年玩法係深夜攝

琴晚成功左!

試過有所謂好grade ge course
由wait list排第八 慢慢升
到過左第一堂就終於reg到

Wait list???即係無位都照reg!?
利申:新手

Master class schedule見到waitlist Y = yes
Class details會見到自己第幾個
Bu Econ vs city 水泡soc sci
會點揀

我都係

咁咪仲要defer

最多咪一個sem,你遲啲要返最少40年工,去幾個月見識下先唔後悔
Bu Econ vs city 水泡soc sci
會點揀

純econ定撈埋d finance/ acct野先?
純econ就大家都係乞食科,睇自己興趣算啦。
如果bu之後可以轉系讀下d專d既科(Eg. Acct)最少都叫有個牌
都唔會咁坎坷
依家都仲得9 credit 係咪食得屎

開sem頭一星期啲GE人數仲係好波動
mon定個moon見到有位就zip啦

我上年玩法係深夜攝

琴晚成功左!

恭喜哂

我都係

咁咪仲要defer

as 1又唔一定嘅 睇你想唔想平時辛苦啲讀18cred
到exchange tran得幾多得幾多咁
exchange 有得去好去啦 第時就算你想去都未必一定抽到身去外地生活一排
其他u嘅學生可唔可以申請city張恆生卡
其他u嘅學生可唔可以申請city張恆生卡

city張恆生卡咩優惠都冇窩
利申 申請左恆生enjoy卡
想問city人係咪唔可以用德福cccu 既嘢
畢業生留名等開學
有冇師兄可以summer sem交既fyp會幾時派grade 好鬼驚等左成個月都係In progress
有冇師兄可以講下summer sem交既fyp會幾時派grade 好鬼驚等左成個月都係In progress

Sor for 1999
有冇師兄讀過CS2204, 完全冇呢方面既底 靠努力跟進會唔會收皮
有無人Japanese 1想由星期二晚7-10換星期五3-6
有無人Japanese 1想由星期二晚7-10換星期五3-6

正常唔會有

我都試過淨係reg到7-10

13week好快過
知吾知bse year3 全班有幾多人?
新生咩都唔識
我今個sem 讀5科全部都係得1堂lecture 乜正常唔係應該有tutorial/lab 個d架咩
定係tut個d班係唔show係時間表要另外睇

讀咩科呀

psychology

cap個時間表上黎睇下,好少會得一堂lec,多數你睇錯

https://holland.pk/j68ovday
有一科有tutorial
我check左master schedule d科好似真係得lecture
知吾知bse year3 全班有幾多人?

吾你老母

正常唔會有

13week好快過

我就係想7-10 但無人放
唔想星期五專登返去

正常唔會有

13week好快過

我就係想7-10 但無人放
唔想星期五專登返去

睇錯

希望你搵到人轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞