Nds 最好玩係邊隻game? (2)

755 回覆
26 Like 4 Dislike
nds同3ds都有分區
乜都唔搞直插帶唔得
改咗機就ok
XL 同LL 有咩分別
XL 係英文版, LL係日文版
會影響系統語言 (LL無英文)
game都有分區, 唔改機嘅話唔可以跨區玩
不過而家mod已經好成熟, 就算係LL機都可以洗機裝返XL嘅系統(可以睇返英文), 改完之後基本上無分別
香港流通嘅主要都係LL
Thanks
睇完post 都即刻入左部返黎
唔好意思,想請教咁多位,NEW N3DS LL 要點先可以用GHOST SHOP DOWNLOAD NDS遊戲?
https://ghosteshop.com/dsgames/
我喺以上嘅Ghost shop NDS GAME Link可以Search 到 Castlevania - Dawn of Sorrow

但當我喺自己手頭上部N3DS 嘅 ghost shop app 就Search 唔到
即係以下呢個網Search到嘅先搵到
https://ghosteshop.com/games

我估佢應該NDS 同N3DS 當成兩個分類?有冇咩方法可以令到我經部機Download到?
定係直接用PC Download再轉去SD Card 會比較快?
有興趣買嘅人, 係搵嘅時候記得睇清楚部機係3ds定n3ds, 因為個價錢都差幾遠下
3ds LL 一般幾百, n3ds LL就差唔多一千到一千中, 視乎狀況同顏色
最容易分就係下mon右邊粒灰色的(得n3ds先有), 同埋下mon下面排制(3dsLL有三個方形制, n3dsLL就得一個home制), 下面幅圖係3dsLL

同埋d機真係買少見少, 強烈建議買到返黎配返個殼同保護貼
Nds game 就入落卡
應該最快最方便
惡魔城蒼月 好細容量 好快攪掂
3ds 啲game先試ghshop

冇錯,要買就買哩三部
左:最推介,都易買 最新型號嘅3d機,最大Mon
最易認係下Mon 得一粒home鍵

中間:冇3d功能,但型號最新,而家少有同貴

右:直版冇得摺,但好多鬼佬YouTuber 話係最好手感,側面睇部機係斜修窄,合手型
但好難買到
NDS 版三國志3係咪冇再喺其他平台出

好玩過DOS版好多直情威力加強版嚟
睇到呢個post,好慶幸2006年買既NDSL連R4仲健在,同埋仲有D game喺電腦harddisk

同埋喺2017年$999收咗部二手已改機 New3DSLL,仲健在,不過cia檔大部份玩過之後已冇keep
感謝
屋企附近搵唔到邊度有機賣
搵日落黃金先
我張R4食SD卡個位應該壞咗
成日玩玩下會彈出嚟搞到hang機要用膠紙痴住佢
日森買得唔得?有冇分區個啲問題?
香港同日本都係流通日版機
改咗機乜都玩到,唔改就無得跨區玩
自己改唔改到?係咪都係入卡改?
NDS 睇電要睇色真係好麻煩...
岩岩未save 又冇電
唔知有冇人download 咗3ds 嘅game但個格式唔係.cia, 如果破解咗嘅話有個方便嘅方法直接喺部機入面轉,我dl 咗幾隻.3ds 嘅game 先發現原來有分別

用SteamDeck 完全無煩惱
仆街 差咗成晚電都開唔返
原來唔係無電…應該係壞鬼咗
差電著咗一陣差電燈就熄咗
開唔到機

有冇ching知邊到有得維修NDSL?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞