Nds 最好玩係邊隻game? (2)

755 回覆
26 Like 4 Dislike
如果買淘寶張卡,部機洗唔洗要破解?

ps. 而家d 機download 唔到pokemon bank🥹有少少遺憾
好想買部new2dsll
但好貴
勁後悔當年賣左部機買switch
you are not alone
我當年都係咁樣所以賣左部n3dsll,都係最近先買返部二手
同問,都係買左張999in1 R4, 想請教下new 3dsll 係咪唔洗再整野就玩得
new 3ds LL 玩 999 in 1 洗唔洗改機? 部LL放左係到好耐無開
如果淨係玩果張,唔使改機都得,即插即玩
我都係淘左呢張 但玩嘅時候無3d效果 佢話要改機先有
唔洗,直插直玩
New 2ds 新過3ds,買3d好的,破解咗可以download埋啲3ds game,有的game 3d 好正
唔係無3d效果,你買個張張999係ds 嘅game,nds當然係無3d效果唔係3ds嘅game,改咗機先可以用改機之後先有嘅hshop黎down 3ds嘅game
即係我買錯左? 如果我果部係3ds 應該買邊張
3ds 玩nds game 無3d 效果
即係以前插GB 帶落GBC 都唔會變彩色咁

你想玩NDS game 的話,999 已經買啱
想玩3DS game 就一係買原裝正版,一係改機可以download game
補充多句,想玩nds game 都可以選擇買原裝正版
想請問所謂3DS改機download game,係指用部3DS download之後裝埋(類似PSV黑商店),定係用電腦自己搵網download cia檔案,然後過落micro SD ,再插入3DS安裝?

我只係知後者既方法,唔肯定前都係咪存在

搵黎搵去,都係得個支那網有中文(多數殘體 )cia,仲要裝城通網盤個software黎download,冇辦法唯有download完就uninstall左佢。
唔係買錯,999本身就係ds game,無3ds game,買n3ds LL係因為部機新的同大mon的,我都係買部2手n3ds黎玩,如果你真係要玩3ds game,一係買正版,一係用hshop download
離題一講。致謝post

多年前喺淘寶買野,乜撚都30蝗幣運費起跳,真心on9,所以買過一次就冇再接觸。

因為呢個post,去淘寶買999in1 ,先至再接觸淘寶,至知原來玩法唔同晒,唔再係咁貴運費。所以除左999in1,仲買左好多平靚正野。喺香港D實體舖未必有,就算有都肯定貴一大截(真心覺得D 咩肥XX倉、深水X電子XX城之類,都係喺淘寶入貨)。不過開頭都唔多順利,埋單嗰下堅係複雜難攪,都用左好多時間摸索。

呢個post真係好正,絕對喺我喺連登見過既最有建設性post。令我知點用3DS玩NDS game、知道2023年仲有R4卡賣(之前幾驚張2007年買既R4壞)、買到齊晒 NDS game既999in1、上網搵到好多之前冇唸過有既3DS game(唔係呢個post我未必會去搵),仲間接令我買到好多打機以外既平靚正野

多謝樓主
如果改咗機,兩個方法都得,如果唔想煩就用黑商店姐係hshop 直接download ,就可以玩,不過如果想玩漢化嘅3ds game,就一定要自己上支那網download 咗再入落sd卡再安裝,我無電腦同因為太煩,我無試過自己裝cia game
唔係買錯,我唸你係咪有咩誤會?

呢張卡玩既係NDS game,
NDS game本身係冇3D效果

(重要既事講3次)
呢個post既主題都係講NDS game,之所以話用3DS向下兼容玩NDS game,係因為3DS比較大 mon,體驗會好D。

視乎你想玩乜game,如果玩NDS game,買呢張999 in 1冇錯。如果想玩有3D效果既game,咁就係要玩3DS game,要將部3DS改機,再上網搵3DS game download。
有時有的野真係支那先做到,雖然叫做玩翻版唔啱,不過因為漢化呢樣野,啱我呢的又唔識日文同英文嘅人玩
老老柒柒,switch年代之前既任地獄,擺明係睇唔起中文/華人市場。人地PS、XB系已大量出中文版game既同時,任地獄仲固步自封,屌佢老味仆街芒系列連土耳其文都有,就係冇中文。咁都唔止,仲玩埋D分區碼,正仆街。

去到switch年代,至叫做遲來的覺醒。
如果一早有中文版,先唔好講支那,台灣同香港一定都有市場,奇怪在有出中文機有行貨,但係無中文game
奇怪在無人將漢化放上hshop
我見有taiwan 呢個category 但唔肯定係咪漢化黎
補充,3DS 正版game根本大伏

少中文版(仲要係唔多要睇字既),分區碼最仆街
唔係,hshop無漢化game
返以我down 咗個的3ds game全部都唔係文字遊戲,節奏同鬼屋,呢啲嘢唔使睇字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞