Nds 最好玩係邊隻game? (2)

755 回覆
26 Like 4 Dislike
舊Po :https://lih.kg/3515989

本身只係摷返部機出嚟玩
諗住問吓大家有咩game好玩

點知反應熱烈而家會整合一下點樣可以玩返Nds games

最方便、有feel 嘅一定有部機
我係用new 3ds LL 玩,最好體驗一定係呢一部
靚機靚mon、保值、仲可以玩埋3ds裸眼遺珠

買機可以去深水埗、Carousell
一手可以eBay、美森、日森、或日本旅行買
儘量一千蚊鬆啲就有

想電話玩都可以用網站直接玩
https://zaixianwan.app/
或小雞模擬器
電腦就更加多模擬器
不過點都係手拎住部機最有feel

大家連登仔一Post啲舊遊戲機啲Game回憶就湧晒出嚟齊齊傾

無計都係果句:以前呢個遊戲世代係最具有創意用心
早排玩返pokemon
係手機玩真係無咁好feel
成本低、大家都用創意造game
唔係鬥靚畫面 百花齊放

而家玩緊 Zelda 大地汽笛,好撚有創意
Mario Party都正,細嗰同埋堂姐妹一齊岩岩好4部機,好多小遊戲都好正。
俾呢個post引到走去買機
買完先睇到應該買ips mon…

破解左部機
玩到down 黎嘅cia
但係有冇人知可唔可以上網連機
ips可以叫賣家係側面影兩張相應該睇得出

見Pokémon 金硬係唔做remake係switch
carousell用$1200買左部3dsLL,仲要keep得幾好
改好哂,有哂Fbi 可玩Cia 又有twilight menu可以入nds game, 之後check下個Mon, 上下Mon都係ips mon
再買張機身貼紙貼下,真係好多game值得再玩

每個nds post都要推依隻神作
btw有冇D可以連到機嘅模擬器?
我都有部, 但玩咗30個鐘都無
我有NDS Lite, NDSi, NDSi LL, 3DS, New 3DS LL。
如果玩 3DS 遊戲我都係覺得用細 mon 玩舒服D,大 mon 就 NDSi LL, 3DS會好矇,因爲太高 Resolution
三國志大戰天

再起興軍
巴打你好幸福
想去日本買返晒佢哋返嚟
啱啱開咗2嚟玩啲女角全部都好大波
完全唔似Altus 啲囡囡
1劇情好d
2個設定膠膠地
原來1係講東京封鎖,2變左日本末日
張999合一 剩係得第二集中文版
一開波就澀谷事變 大地震
唔使羨慕我,全部都係呢一兩年日本Yahoo拍賣再集運買返,DSi一部先$150唔使,DSi LL都係$2xx,運費最平EMS大約$100,我加埋其他嘢買。除開好平
最近逆轉裁判 1-6 (nds+3ds) 一set買咗 $170 jar
利申:外國L
3ds xl 係咪支援nds 999in1
Yes. 一插即玩唔洗改機 我用緊呢部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞