Nds 最好玩係邊隻game? (2)

755 回覆
26 Like 4 Dislike
係依個啦🥺🥺童年
我用note 10玩北斗之拳,好好玩,可以用支筆篤
應援團世一
New 3ds LL
電耐用、大mon
3d mode 最唔暈
要有「new 」先係最新最大嗰部
https://m.gamer.com.tw/gnn/detail.php?sn=102985
而家出面仲有冇得買一手機 定一定要買2手
點睇部機係咪ips mon 今日買咗部
上網教係打側睇部機有冇殘影同矇

美森、日森、eBay 、淘寶 或日本旅行
一手普遍都$1700-1800
買一手而家先開箱個感覺好正

Carousell 、深水埗 買2手抵玩啲
仲好多2手改埋比你玩3ds
執部靚靚仔仔其實唔難

一定要玩埋3ds堆games, 仲高質
剩係任記都成廿隻有質素
nds同3ds係2部唔同機黎
類似psp同psv嘅定位分別
LL/XL 就係大部版 (LL同XL係日版美版嘅分別,要注意嘅係日版系統語言無得改英文,除非洗機)
新舊順序應該係nds>>>>>3ds>3ds LL/XL>2ds>n3ds>n3ds LL/XL>2ds LL/XL
n3ds (n 係new咁解)最主要係改善咗3d效果同係右邊多咗粒制(灰色細細粒當搖桿用)。同埋硬件都改勁咗,有幾隻3ds game指定要n系列先玩到。

2ds LL/XL 就係最新嘅型號,如果唔在意3d效果嘅(覺得會暈)可以考慮。不過一般都最貴,尤其係特別版(2ds XL/LL特別版普遍最有特色,唔似其他型號只係轉色同加圖案)

唔著重3d係咪就咁買普通3ds就ok ? 唔駛3ds ll
n3ds XL/LL仲有個好特別嘅位
任記出呢部機個陣,有一段時間唔夠mon嘅零件,逼住溝埋d高級貨黎用(TN升級咗去IPS)
導致某個時段出嘅n3ds XL/LL,個畫面會比一般好少少(個分別就咁睇唔太明顯,不過兩款mon拍埋一齊睇就會好易睇得出)
由於係外盒係無途徑睇得出呢樣嘢,3ds亦有上下2個mon,所以次次買n3ds XL/LL 基本上都係一次抽獎
上下2個mon都用IPS嘅機,價值亦都會高好多(尤其係特別版機),係2手買賣平台都會特別講明
不過因為唔係個個機主都知道呢樣嘢(或者根本唔care),所以有時係2手店/carousell,係可以用好平嘅價格入手到IPS mon嘅機
n3ds因為硬件升級咗,load game會快一截,睇你有幾介意呢樣嘢
同埋n系列外形有改良過,普遍評價係舒服過普通3ds
仲有根據而家手機平均mon size,普通版3ds/n3ds應該滿足唔到我地,建議買返XL/LL (XL會貴過LL一大截,香港建議買LL就ok,最多自己洗機改語言)
唔著重3d嘅話,可以考慮2ds LL,不過價錢普遍貴過3ds LL(因為呢個型號最新)
我都係睇啲人咁教
但係我自己睇睇唔出,可能冇2部機比較
傾咗咁耐,屌好想攞返部NDS玩回憶啊,可惜玩唔到已經扔撚咗

只能快樂回憶留在心中
果時仲細個玩呢啲Game唔係好明,到大個咗先知原來係咁好玩

如果細個有埋PS2咁就完美既人生,可惜細個冇錯過咗PS2時代
有冇人知點樣係3ds吹氣,向住mic口吹隻game無feel
有個軟件叫3dsident可以用黎check

睇完上個po即刻拎返出嚟hack埋
打第一關播loop & loop有啲眼濕濕添係童年回憶呀
以前仲有部nds但係俾呀媽收埋搵唔到所以先買3ds
無咗部nds 好彩有當年買嚟玩pokemon嘅2ds
上一個post 無人講nds隻衝鋒21
好玩到傻
唔該ching
Check咗係雙mon都係ips
係咪執到

但係上網話打側睇會反白光
我就咁打側睇都有反白光
唔識睇
兩邊都ips係最理想嘅
不過其實如果唔係拼埋兩款一齊睇,其實都唔係咁易睇得出分別
(d人話ips最大優勢係可視角度大,但係你日常用3ds有幾何會斜望黎玩
本身tn mon玩nds/3ds game都相當足夠
所以如果買機嘅話,check到有ips就當執到
唔洗特登追拍賣標明係雙ips嘅黎買(因為一定會貴d),除非係唸住收藏
同埋3ds而家花/壞一部就少一部,所以買咗之後最好盡快買個保護殼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞