(EdUHK) 教大討論 2

1001 回覆
17 Like 11 Dislike

做老鬼先會有

你起碼要入左院隊先 要有usf 之後再忍兩三個月,體育department會主動問有冇人有需要再派 就係最大機會有
或者奶下啲hall warden鞋底 但哩個方法都冇乜可能

Dramsoc camp正經不?
住hall c唔玩hall o係咪其實幾chur都唔關我事

做老鬼先會有

你起碼要入左院隊先 要有usf 之後再忍兩三個月,體育department會主動問有冇人有需要再派 就係最大機會有
或者奶下啲hall warden鞋底 但哩個方法都冇乜可能

有無巴打記得hall c個ocamp同oday係邊幾日。唔記得左張紙又唔見左
有無巴打記得hall c個ocamp同oday係邊幾日。唔記得左張紙又唔見左

31to2
想問下大家知唔知 grant loan點申請 同埋 學生八達通張表係邊拎
今日唔見有人講起

Loan 自己上學資處睇啦

grant都係? 但份表係邊拎?
Dramsoc camp正經不?

yes

傻既,如果你摺到成把縮骨遮咁,出面冧樓都唔關你事啦
想問下大家知唔知 grant loan點申請 同埋 學生八達通張表係邊拎
今日唔見有人講起

係院校應該有得拎 grantloan form

今年唔係轉左online apply咩

SAO (唔知有冇轉到,因為你填完FORM要比佢蓋番個印先可以交去狗鐵)
其實hall c ocamp會有幾chur?
Reg左hall c見啲活動好似好吸引咁
報埋ocamp但越諗越驚唔知佢會玩咩

同問

傻既,如果你摺到成把縮骨遮咁,出面冧樓都唔關你事啦

你啱

同問

我都報左

同問

我都報左

人地幾時報架?
我想問如果Jc同Hall C 兩間Hall點選擇好
兩間Hall有咩特點?

識住一定住JC
硬件黎講 JC 就係一件豪宅,每一間屋有幾間房,有個大廳,就好似其他hall 既common 咁,而hall c 呢,間房既間隔就普通雙人/三人,要一齊玩就只可以落common

文化黎講 hall c 普遍爆啲,啲人yo 啲,但你要係佢地個圈子到先係咁, 你ocamp 唔表現得爆啲就拜拜
而JC 就無咩文化既,睇你入邊間屋,有啲就爆啲,有啲笠啲咁

利申 住左四年JC , 非 JC 莊,暑宿比人調左去hall c 覺得住緊籠屋

同問

正氣到傻 昆你上莊咋傻柒 冇咩hkcc含管個啲game玩 最盡咪就係midnight game囉 冇嘢玩
點解有人收到email話有咩普通話同英文test但點解我收唔到
點解有人收到email話有咩普通話同英文test但點解我收唔到

同問

下 我都冇

下 我都冇

我都無
但係reg day聽話有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞