(EdUHK) 教大討論 2

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
點樣申請教大webmail?
Cac year 1 使唔使reg electives? 同埋academic English writing and reading 你地reg唔reg到? 禁極都係erro

同你一樣唔知點算

最後你reg左啲咩 我個timetable日日830
想問幾時會知道住邊間房, roommate 同埋搬入去?

收到email了

幾時send出黎架

點解我無

淨係知28-30可以check in 點睇咩房?
想問幾時會知道住邊間房, roommate 同埋搬入去?

收到email了

幾時send出黎架

點解我無

淨係知28-30可以check in 點睇咩房?

Email入面原來有句講要check in先知派咩房
hall個住址證明用民政事務處宣誓代替得唔得?

可以

電訊商寄嘅信得唔得?
原來gcs個系幾好

師資同資源
女應該教育科高資好多
Cac year 1 使唔使reg electives? 同埋academic English writing and reading 你地reg唔reg到? 禁極都係erro

同你一樣唔知點算

reg咗兩個elective不過啱啱收倒email話有得打過去改
有無人知hall c 酌宿係28號定28號前派offer?

Interview左未?

in左

你收到email未啊?

ps我都係sf博酌宿
想問下student details schedule入邊嘅days T係代表星期二定星期四?

同你一樣唔知點算

reg咗兩個elective不過啱啱收倒email話有得打過去改

我最後reg到英文 不過未reg elective
想問下student details schedule入邊嘅days T係代表星期二定星期四?

星期二

星期二

星期四係R
原來gcs個系幾好

師資同資源
女應該教育科高資好多

我唔會昆你既

呢科野要講既,當年真係照足UGC規格設計課程,而且之前係家明sir 負責,質素係堅有保證

利伸: 家明sir死忠

同你一樣唔知點算

我都reg倒 打算drop曬啲elective

同你一樣唔知點算

我都reg倒 打算drop曬啲elective

Sem2先上elective 摸熟少少先
EdU其實有無得paper add drop?

但要導師簽

FM可以點搵導師 開學先搞得唔得:(?

但要導師簽

因為reg唔到自己想要嘅electives 唔知最後min唔min到 入yr3
想知申請grant loan有冇deadline同埋駛唔駛比文件學校
想知申請grant loan有冇deadline同埋駛唔駛比文件學校

9月29 deadline
所有嘢淨係交去學資處就得
學校有無gym room㗎?
唔該各位大學生係問野前自己做下research 先,唔好下下做伸手黨

咩撚野學校有無gym, 有無email等等根本自己上個myedu或者行一次campus就會知。

係咁懶既唔該你quit U, 死返去中學[/s]

但要導師簽

因為reg唔到自己想要嘅electives 唔知最後min唔min到 入yr3

你可以去esis到睇睇你個科既導師去邊短,舉例叫做 Prof. John Lee

之後你可以直接係google search "EdUHK John Lee" 正常都會出到個聯絡方法(包括電話,office)

之後你就自己去找個導師溝通啦

但要留意,導師係有機會轉左人而未更新,咁可能你自己要走多幾轉

但要導師簽

你可以去esis到睇睇你個科既導師係邊位,舉例叫做 Prof. John Lee

之後你可以直接係google search "EdUHK John Lee" 正常都會出到個聯絡方法(包括電話,office)

之後你就自己去找個導師溝通啦

但要留意,導師係有機會轉左人而未更新,咁可能你自己要走多幾轉

9月29 deadline
所有嘢淨係交去學資處就得

記得一定要睇實SAO,學資處既deadline, 唔係好易會出事

SAO有staff 幫你check, 好好善用
唔該各位大學生係問野前自己做下research 先,唔好下下做伸手黨

咩撚野學校有無gym, 有無email等等根本自己上個myedu或者行一次campus就會知。

係咁懶既唔該你quit U, 死返去中學[/s]

唔好意思 其實我係想問點先可以去做gym
需唔需要申請gym room證等等
我係portal真係搵唔到相關資料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞