(EdUHK) 教大討論 2

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
想問UGC fm有無話幾分一定有hall?係咪要五六十先得

自己睇資料ok? 你有去hall briefing之類一定有講

hall briefing有咁specific講幾分有hall住咩

自己睇資料ok? 你有去hall briefing之類一定有講

hall briefing有咁specific講幾分有hall住咩

行hall tour聽講女仔52分到,男仔57分,唔知準唔準確
fm唔使理幾分,實有得住
btw想住hall又唔去聽hall breifing,咪撚住啦你

行hall tour聽講女仔52分到,男仔57分,唔知準唔準確
btw想住hall又唔去聽hall breifing,咪撚住啦你

下 我有行hall tour佢無講喎
屌我夠知有宿券實住到啦,係驚唔係first choice啊,見gp啲人講到有宿券都唔係first choice姐
洗唔洗咁撚躁

屌我夠知有宿券實住到啦,係驚唔係first choice啊,見gp啲人講到有宿券都唔係first choice姐
洗唔洗咁撚躁

癡線,問野問到咁既態度

hall briefing hall tour都唔識分,呢D全部都有source比你查,自己懶仲話人唔提

連freshmen有宿卷既事都唔知,仲係到偷換概念問係幾多分有咩hall住

大學生啦,有錯咪認囉

洗唔洗咁撚躁

癡線,問野問到咁既態度

hall briefing hall tour都唔識分,呢D全部都有source比你查,自己懶仲話人唔提

連freshmen有宿卷既事都唔知,仲係到偷換概念問係幾多分有咩hall住

大學生啦,有錯咪認囉

又真係跟車太貼 hall tour淨係會叫你reg佢地hall

Year3洗唔洗去 同問

唔一定要去其實不過學費裏面已經包埋大o錢
我之前冇去到 聽番人講冇其他ocamp咁好玩如果你冇參加到其他ocamp/有精力玩幾個ocamp 去下都無妨既 當識下你個系外既人反正錢就已經俾左

但嗰200蚊唔係比大o咩?又包埋係學費

想問大O係咪唔洗報都要去?? 同埋係幾時??

我之前冇去到 聽番人講冇其他ocamp咁好玩如果你冇參加到其他ocamp/有精力玩幾個ocamp 去下都無妨既 當識下你個系外既人反正錢就已經俾左

必須要去,而且你應該係你唔為意既情況下交埋錢

你留意一下email, myedu, 會有宣傳

唔該晒 巴打!!!
入portal再入iHostel要登入兩次
第一次入到:
但係再入iHostel就入唔到:

電腦都係同一樣情況 有無高人指點
聽日就係reg hall deadline啦

你直接上google search myied/myedu
直接個個page login
想問下fg幾時知自己學校email ac?
想問下fm幾時知自己學校email ac?

一攞學生證就知架啦喎
想問下大家買床單既size係幾多? 60x90吋?

一般單人size已夠有突

一攞學生證就知架啦喎

但張卡得名/student no.呢D基本資料
想問下username會係乜野 (英文名?)? 想試下reset pw睇下得唔得

一攞學生證就知架啦喎

想問下username會係乜野 (英文名?)? 想試下reset pw睇下得唔得

你係咪冇去聽it briefing
https://www.eduhk.hk/ocio/webdoc/all_res/pdf/publications/New_Students_Information_Sheet_on_IT_Services.pdf
入面有教

一攞學生證就知架啦喎

https://www.eduhk.hk/ocio/webdoc/all_res/pdf/publications/New_Students_Information_Sheet_on_IT_Services.pdf
入面有教

唔該晒巴打
我係late registration
乜都唔知
THX

一攞學生證就知架啦喎

入面有教

唔該晒巴打
我係late registration
乜都唔知
THX

email個format:
s+(學生證頭7個號碼)@eduhk.hk

e.g.
SID(定圖書證編號): 12345678
email: s1234567@eduhk.hk

email個format:
s+(學生證頭7個號碼)@eduhk.hk

e.g.
SID(定圖書證編號): 12345678
email: s1234567@eduhk.hk

入到啦, 唔該晒上面兩位巴打

唔該晒 巴打!!!

大O係包括SAO搞嘅New Student Friendship Day同學生會搞嘅過夜ocamp
NSFD係一定要去,雖則聽講唔去都冇嘢
ocamp就唔係一定去
時間係19-20號
想問吓你哋有冇係reg day識到人
去prog orientation見個個都好似識到好多人有計傾咁
我淨係識到一個
好驚5年都識唔到好朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞