(EdUHK) 教大討論 2

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
收到hall offer

不過Guidelines for application of Student Accommodations 條PDF link好似死咗

點比$

要特登返去學校交supporting documents e.g. Address proof 同埋deposit $1200
剩餘嘅錢就會同學費一齊交
我都40幾分都要等second round, 點解人地20-30分住大埔區附近都有得住hall ,真心唔想每次來回用4個鐘返學lol,BTW second round 係幾時??????
最新消息
康文署話教大唔當係大埔本區學校,話只係宿舍
報分區比賽既時候讀教大唔可以報本區

教大已經慘撚到連學校都唔係

山區學校
2人房可唔可以同3人房既人對調
2人房可唔可以同3人房既人對調

唔得
點樣酌宿
Ssc 有咩elective好讀
點樣酌宿

同問...同second round幾時
唔想日日搭4個鐘來回返學

Third Round好似十月中先有得apply
點樣酌宿

酌宿都係?

酌宿上網申請架 hall A B JC就打散派 hall C就要in酌宿
調Hall流程大概係點
係一路住一路搞手續定搞好所有野先住得?
仲有如果有friend住hall b 我住hall a
想一齊住係咪要個frd and 調宿對象做roomate再調?
Y
點樣酌宿

酌宿都係?

酌宿上網申請架 hall A B JC就打散派 hall C就要in酌宿

巴打可唔可以教我點申請

我都想點知申請酌宿
點樣酌宿

酌宿都係?

巴打可唔可以教我點申請

我都想點知申請酌宿

手土
有無巴打派咗nhall但係想住hall c standard room?唔想太chur
教院非UGC同同教育冇關果d讀埋呢批好,唔好再水人讀,佢新請lecturer 同 tutor 個requirement on9到無譜

More details

Lecturer 無PhD ?

佢要lecturer 有PGDE
有無巴打派咗nhall但係想住hall c standard room?唔想太chur

Reg乜撚C呀
調Hall流程大概係點
係一路住一路搞手續定搞好所有野先住得?
仲有如果有friend住hall b 我住hall a
想一齊住係咪要個frd and 調宿對象做roomate再調?

同問
有冇女fm收到hall a雙人房offer肯同我換?我收咗hall a budget rm
Ssc 有咩elective好讀
有無絲有nhall standard room offer有興趣同我換hall b standard room?
想問以下嘅 Professor 教成點/是咪killer
Chan ping man Paladin
Ho ka ki Lawrence
Cheung Ka lok Adam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞