(EdUHK) 教大討論 2

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
新手求教..想問下揀minor即係點....
希望大家笑我白痴之餘都答下,thx

你yrar one? 應該未有得揀嫁啵

asso仔升yr3
淨知要揀一科ge同csl
minor真係聽完都一舊雲,真心求教
係咪有個reg科period
我跟住指引入system都搞到一頭霧水

利申fm
想問timetable係係邊度睇?
reg科個度又一頭霧水有無師兄指教下
利申 yr1 fm

asso仔升yr3

你咩major,
如果BEd 既會根據你GPA比你撚一科第二major或者兩科minior

BA既好似就得一科minior, min咩就你自己鍾意 佢有個list你揀
係咪有個reg科period
我跟住指引入system都搞到一頭霧水

利申fm

有,你去myedu ,好似係係esis,入面有個叫time ticket, 睇下自己咩時段再reg
想問下19-20咩new student friendship day and orientation camp 係唔係唔去都得?

asso仔升yr3

你咩major,
如果BEd 既會根據你GPA比你撚一科第二major或者兩科minior

BA既好似就得一科minior, min咩就你自己鍾意 佢有個list你揀

某個科嘅course你讀夠15 cred,即係5科,就叫做一科minor
唔知你咩prog,如果係BEd嘅話應該有30 cred你讀
即係你可以minor 2科、minor 1科 + free electives、全部free electives、或者second major
隨你鍾意
想問下19-20咩new student friendship day and orientation camp 係唔係唔去都得?

nsfd佢話一定要去,但聽講唔去都冇嘢
ocamp你報就去,唔報唔使去
nsfd唔使錢又可以識吓其他系嘅同學,做乜唔去
邊到有得睇咩course 好grade?

去ocamp,呢D只會口耳相授

BTW, 大把staff, professor睇連登

我senior entry,asso有咩course好唔好grade就上網都搵到
但教大就咩都冇

我senior entry,asso有咩course好唔好grade就上網都搵到
但教大就咩都冇

建議你最好去ocamp或者oday自己系既人永遠最清楚
今次弊家伙,我普通話test同ELPA speaking test都無去到 聽朝打返去教大有無得改時間?我知普通話嗰test應該無得補,但係聽人講ELPA 好似得...

利申:fm
今次弊家伙,我普通話test同ELPA speaking test都無去到 聽朝打返去教大有無得改時間?我知普通話嗰test應該無得補,但係聽人講ELPA 好似得...

Elpa 我記得係可以補考
早啲打返去問吓

早啲打返去問吓

唔撚洗考嫁
考左冇考冇咩影響

早啲打返去問吓

唔撚洗考嫁
考左冇考冇咩影響

好似話冇考個course要下一年先開始到??
Reg day啲老師咁樣講

早啲打返去問吓

謝巴打

早啲打返去問吓

唔撚洗考嫁
考左冇考冇咩影響

我印象中都好似係咁
聽人講如果無考普通話嗰個test,只不過係要讀返啲普通話嘅course,係咪真?

早啲打返去問吓

唔撚洗考嫁
考左冇考冇咩影響

我印象中都好似係咁
聽人講如果無考普通話嗰個test,只不過係要讀返啲普通話嘅course,係咪真?

無記錯嘅話 如果你有去考普通話test 有機會可以豁免唔使讀普通話嗰個course 無去考嘅話 就要讀同埋計一堂absent
其實個test 最主要係想比較你讀course前同讀course後有無進步

早啲打返去問吓

唔撚洗考嫁
考左冇考冇咩影響

我印象中都好似係咁

無記錯嘅話 如果你有去考普通話test 有機會可以豁免唔使讀普通話嗰個course 無去考嘅話 就要讀同埋計一堂absent
其實個test 最主要係想比較你讀course前同讀course後有無進步

點解我淨係收到elpa 收唔到普通話

早啲打返去問吓

唔撚洗考嫁
考左冇考冇咩影響

咪撚誤導人,唔考sem 2冇得讀英文科,讀唔夠cred會畢唔到業

普通話個test 9月先考 可能遲少少先有email

普通話個test 9月先考 可能遲少少先有email

感謝絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞