《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(1):頭文字D 後作,動畫1 Oct 登場!

1001 回覆
41 Like 3 Dislike
聽到史浩把聲同叫涼介個名
仲要轉場熟悉嘅畫面同聲
見到條女係咁飛冇人想睇佢呀
BGM先係靈魂
主角啲扮abc over哂
填海
頭D個 Golf 女算唔算係女主角?佢算係靚同冇援交味。
唔通又好似之前噉,第一個係有緣無份嘅臭閪,第二個先係有緣有份嘅真問天子?
唔算,

當年夏樹有對主線故事有影響, 所以先係女主, 鋪最終boss banz佬出嚟同拓海鬥

Golf妹嘅作用只係幫拓海脱毒, 令拓海變成現充MK仔
上spotify聽咗芹澤+motsu首OP, 係有move影子
鬥完神手神腳之後去到最終戰中間既劇情係冇乜意思
電動輪椅有咩文化?
我咪話希望套野令多d人鐘意燃油車你睇下成街都係teslun
第五季全部車手垃圾, 低東堂塾幾grade
本身北條豪最終戰都無冇乜意思, 涼介死神戰又係為加而加
下套作品揸Tesla鬥
仆街
佢用幾年時間鋪排左個久保大叔收集曬數據去改nsx, 一起步就用唔著d數據

同埋拓海係土坂克服好4WD恐懼症之後冇一個對手係4WD
北條豪寫到好廢, 最終戰應該係兩個最Top嘅車手技術性嘅對決, 點知啟介輕鬆贏係因為啟介真係跑得好快

佢鋪咗好多野, 又話北條豪NA跑法似拓海, 又針對FD改裝NSX, 理論上應該係剋死啟介
點解要跟 fifth stage 個畫風 柒哂
條女一講野個口嚇死人 唔怪得做show girl算
兩個都唔係正
唔知首bgm 邊到有得聽 好正
俾返真子 恭子個level我
第四季對手車隊其中個一個同樣揸FD嘅少女成員?嗰段仰慕啟介駕駛技術嗰種少女淘醉夢算Ok夾到 正
邊度有得睇?
近乎冇可能: 電動車本來的selling point係環保, CO2排放上贏哂combustion engine.

歐盟終放棄 Euro 7 排放法規,車廠:再嚴格就無錢賺!
https://lih.kg/bCNaNqV

#72 的巴打詳細講佐CO2排放上, 電動車與混能車的差距, 純combustion engine的競賽車CO2排放只會更勁.

以後combustion engine可以只存在於賽車運動競技, 平日駕車, commercial vehicle俾電動車取代係世界保護環境的趨勢/潮流. 好似MF Ghost世界觀咁, 只能喺賽車場先有機會體驗combustion engine的馬力同感覺了.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞