《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(1):頭文字D 後作,動畫1 Oct 登場!

1001 回覆
41 Like 3 Dislike
香織畫得幾靚
動畫我唔知佢點整

漫畫應該係影低用ai 畫
Darling

想去正丸定峰了
即係呢架唔係AE86後繼車黎?
我覺得唔算係後繼車, GT86係參考AE86同Subaru合作嘅新車款,
本身AE86係喺Corolla嗰邊, 血統純正嘅GR Corolla先係後繼車
86打86一係第二季(秋山)一係第六季(乾信司)
你條片官方野黎,第一同六季隔左成十幾年畫質自然好左
呢套MFG音樂+歌, 老MK聽到一定好興奮, 同以前頭D好似.
呢套野全部都係咁畫, 好彩後生立志唔會做動漫
[quote]呢一個係最後一季
我心目中呢一季啲人畫得最撚核突
第二三季就真係幾好
以前睇覺得季季涼介都唔同樣咁
我都鐘意123季D人樣
但果D畫質好撚差下
以前睇覺得冇咩野,
而家睇番好想睇高清版

btw如果我睇到86VS86 係第幾季
同埋一共有幾多季要睇番
乾信司 係最後一季 無記錯 托海輸比佢[/quote]
有記錯,project d無輸過
主角裇衫去落場我見到個陣無諗防火服呢啲
不過都有諗舒服咩
佢都係當郊游啫
得德國人係著賽車防火服

最尾拓海爆偈然後空波用個尾衝線贏左乾

86 vs 86 有兩次
一次係秋山部levin
另一次就係最終戰對乾

動畫無完整交代

不過projectD 拓海對神之手贏得有啲符碌 同牽強?

城島俊也 要停車嘔先贏到
都唔係對神之手先符碌同牽強
仲有落葉冼軚、避貓、爛尾翼
爛尾翼唔算啦
就係拓海逼到對方要行盡條路先會撞到

落葉同避貓係有啲牽強
不過真係會發生嘅
我夜晚喺榛名都照到貓, 仲要黑色! 如果鬥緊車真係避唔到
如果夜晚跑榛名赤城之類仲好少少,打機都打過

家用機冇出過既賽道仲要夜晚跑真係好麻煩

上2星期第一次跑夜晚既山路,跑夜晚七曲,伸手不見五指點鬥車
我都係睇導航先知下一隻係咩彎
我有打頭D街機1-3
去到土坂啲路都仲記得
神手神腳嗰期同Stage 5 神奈川啲路真係完全無印象

而家見街機連MFG啲路都有得打
我知道自己會去箱根玩果陣本來想租86,但太臨急臨忙所以冇車有期,最後租左另一部Type R

下次租部FR車去琦玉先
Zero有開卡玩
佢個小田原我都玩過,印象唔深,縮水版

然後今次去日本拎返張卡出黎有我record, 話我2年冇玩

灣岸日本香港係唔同系統所以冇記錄
https://youtu.be/ta-JBj4Kkjc?si=MwqYYQPqBDO1bJ1C

岩岩去完,同埋mf ghost又播緊印象最深刻

佢縮水但細節位又做得好足
落葉小柏算數啦,主場加秘密路線都同拓海平排
尾翼直頭技術問題
真子沙雪都offer個對對手有利既條件比作客車手

拓海換引擎前已經唔想主場鬥車

小柏自己挑戰人但要人咁遠水路黎自己主場仲要出埋咁既絕招,仲要串盡京一清次,我真係唔多鐘意佢
佢開曬車手會議,又排位賽正賽,仲電視直播,呢d職業級既比賽完全零安全措施

但有幾個車手又識著賽車衫

你估曼島TT咩
小柏個格真心差
佢老豆都唔多好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞