《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(1):頭文字D 後作,動畫1 Oct 登場!

1001 回覆
41 Like 3 Dislike
今集好多歌聽
京子小姐,你個profile前年同舊年都係24歲喎
德國佬爬頭同最尾果首幾正
兄妹帶夏向上去有咩著數
定係發姣

我以為佢會交叉換位玩彈弓,但佢又冇咁做
以前幾公里山路,重要既比賽拖到2集多d
而家80公里一站還好啦
你玩彈弓只會減慢自己速度
重野秀一真係好拓海
廿年前要佢戴綠帽

廿年後仲要寫到佢因機件故障炒車重傷被迫收山
唔搵個理由逼佢收山就一定好多人拎舊主角同新主角比較
是但話佢結婚/贏夠收山都得啦文太係頭D果陣咪又係咁
而家話炒車好慘
啲巴哈仔好mean
叫藤原填海
文太果陣唔係主角
不過我都好希望漫畫完之前可以再見到拓海
賽車分鏡跟足漫畫咁似第五季,
我想佢似返第四季多啲特寫+慢鏡
好耐之前張Meme 圖
彎得過就拓海 彎不過就填海
要專心block夏向好難再追前邊啲車
情願放夏向搞佢地?
可惜動畫無+拓海揸Rally啲畫面
幾架車排成直線貼得夠近,唔只後面嘅車有著數,係成排車都會快咗

https://kknews.cc/zh-hk/car/qorkob.html
另外當尾隨車進入前車的真空區域時,也影響了前車尾部湍流場的形成,這樣兩輛甚至多輛汽車排成隊列行駛其空氣阻力相比單輛汽車其空氣阻力要降低不少,整個汽車隊列的行駛速度也將比單輛汽車有所增加。

需要說明的是,「拖拽行駛」的效果與前後車的距離有很大關係,當前後車距合適,才能使得「拖拽行駛」的效果最大,整個車隊的空氣阻力才能達到最小。否則如果尾車位於前車的亂流區域,不僅不能降低空氣阻力,還會影響後車的行駛穩定性。
好彩動畫亦都無+拓海炒車啲畫面
下集會唔會好似russell抄norris線咁隊埋牆
https://youtu.be/xcAyvbL-hbw?si=UqsUgJJB9V2sid0P
就係死得人啦,MFG啲車好似冇乜安全設施咁,連車手都可以唔著防火賽車衣同戴頭盔,以前頭D嗰啲就話係非法賽車唧,而家MFG係全球直播都可以咁草菅人命
我都以為係
夏向要玩食氣流嘅話一開始就唔駛爬佢地頭
唔明點解爬完又要收油
搞唔到,你唔帶佢上去,條大直路唔會一齊行,去到起點又會拋離返86
我睇返頭d漫畫先發現我miss左好多小細節係動畫冇提

我其中一個印象係涼介係有心令延彥諗到點打敗86,完場佢地有討論過

但動畫只係對延彥果陣叫拓海留力
動畫講拓海出事有少少唔開心
之後舊年同前年都係24歲既angel我笑左出聲

心情好大起伏
唔爬頭點引佢收窄差距
急於收窄又會消粍多咗
之後食埋尾流咪一石幾鳥囉
唔係暗示左 主角嫌作地兩兄妹太慢,所以超前帶住作地 逼佢地更短時間去到直路段,之後主角再食氣流?定係我get錯?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞