《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(1):頭文字D 後作,動畫1 Oct 登場!

1001 回覆
41 Like 3 Dislike
明明過左佢地一次,一集後仲係佢地後面又要玩多次
我睇原著係話買完禮物會開房
原來GTR比作者鞭左二十幾年屍中里神腳死神到而家神風混混

場場比賽都要強調brake出事
日本應該唔care 你班外國人慢慢屌
你有你屌 佢有佢播
最多係嗰邊嘅代理唔播或者好似中國bilibili咁cut頭cut尾啫

日本本土尚算仲頂得住左膠女拳
睇慣以前頭D跑夜晚山路
而家跑日頭冇乜feel
係偏現實仲要係賽車動畫入面睇呢啲劇情感覺奇奇怪怪
個老豆睇電視望自己個女個屎忽
現實世界嘅賽車本身都係咁
係唔知邊年有女權話做賽車女郎唔尊重女性 就無咗

成件事本身 佬味好重
有車 有女
好撚正
賽車女郎呢樣嘢本身無乜問題 但係啲劇情好好笑 然後賽車果度有冇乜進展 好似成集就係睇啲場外囡囡劇情咁
一開頭有相葉話要7號個kiss 跟住又有個17歲hunter
可唔可以唔好寫太多路人甲心理戲,明明除左 GTR 個大叔,其他人見都未見過
搞到20分鍾劇情,好似主角3分鍾都無

車細節位係畫得幾好既,但我想睇劇情多 d 囉可唔可以編劇放小小時間執一執劇情而唔係畫風上面
巴打會唔會認為, 重野秀一畫賽車漫畫時, 資料收集做得唔夠? 導致一遇到對現實賽車概念有點知識的讀者, 就發現MF Ghost到處都有問題?
其實有樣嘢我唔係好明 片桐架GT86甩住入灣條胎要打橫行點會襟過其他grip跑法嘅車 唔會輸胎耗都輸死咩 尤其仲要咁長途
漫畫可以係邊到睇145打後
前日入場睇rally cross
冇賽車女郎氣氛真係差左少少
仲要笑鳩自己個女講大話
有冇人覺得啲無人機好戇鳩
我真實跑過箱根我就奇怪,中里神腳你話佢車重都算,榛名妙義茨城都唔易跑

箱根冇乜彎,如果盡油真係一陣就到,幾分鐘時間點會玩到最後冇brake,仲過份到要用2部車煞停佢
佢頭d都唔敢換引擎前跑上坡,而家真係出曬戲
今集女聲果首幾好聽
多得女拳嘅淫威令到F1屈服取消左賽車女郎
依家國際比賽唔會再有RQ
得返亞洲區日本澳門本土地區賽有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞