《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(1):頭文字D 後作,動畫1 Oct 登場!

1001 回覆
41 Like 3 Dislike
NASCAR
1. 你標準咁低咁無野好講, 一場車有19個車手好好表現

2. 計距離就係mfg小田原 40km 一圈, 鬥兩圈即係80km, 對比返去F1 賽道, Spa 7km一圈, 大約係11圈
p
呢啲圈數平時主席好表現咪差5-6秒, 衰嗰時差起碼30秒啦, 講緊佢地equal car 都可以差咁多, 至於你話飛街比街頂一頂就無咗, 而家封哂路得15架車鬥會有街車咩

我講車手唔入流係講緊除咗上面提過嘅3個人(動畫未出場嘅唔講住) 其他人都只係業餘玩家lv
即係你搵幾個和手咁嘅級數嘅職業車手同一班無受過專門訓練嘅人一齊落場, 用80km 放人星有幾難
平時睇DTM 成日都睇住佢地挨來挨去咁過彎
係得F1 呢類open wheel 先對碰撞嚴格禁止啫
我以前GT Sport成日同班北美佬玩Nur touge,
用AE86 240hs, 係gear ratio tune好哂嘅情況下最多贏到350hs R34
1. 我唔用其他隊嚟比啦, 又係equal car, 唐仔幾多分大頭幾多分? 一場第六就今年好好表現嘅話咁你啱你啱

你講同級對手無可能, 我就係用F1 做例子講就算同級大家都係F1 車手甚至同一架車一樣可以放其他人星
而MFG 而家嘅劇情就係除咗嗰3個人其他都只係路人級, 而入唔到so called 神15 嘅人連路人都不如
至於你話F1都無3000萬人睇, 你是但去google 下已經知有幾錯, 定只係你覺得F1 無3000萬人睇?

2. 就係因為難, 所以先更加顯得嗰3個人同其他人水平嘅分別

MFG 劇情就係路況差+車手水平差距先有而家呢種劇情
入面有寫今年係第四屆, 有3000萬觀眾, 但其實都仲係一個好地區性嘅比賽嚟
你死咬話同級車手唔會點點點係無意思
因為事實佢地就係唔同級

與其抽秤呢啲野唔認真
不如笑返佢地唔戴頭盔加防滾架做好安全設施
同埋估下涼介點解咁把炮可以說服政府比佢攞條封咗嘅路去賽車, 仲有點解咁撚多錢做獎金, 好過啦
玩GT用AE86打N300車, 我剩係贏到Nur, 由Eschbach開始爆到Kleines Karussell
筑波Circuit就真係無得打, 轉彎出彎都唔夠人快
我真係覺得oval賽事搵命搏
以前冇得上網睇應該好大影響?

不過神奈川篇真係好垃圾

我覺得打完神手腳之後可以直接打信司,或者加多一場

神奈川篇果幾年佢拖戲
你啲標準同數字咁獨特
你啱你啱
日本本地官商勾結嚴重都唔係第一日的事啦

涼介家族收埋D灰色地帶生意使講俾我哋讀者聽, 加埋之前頭9死神個故仔, 其實重野秀一曲線講日本本地的大家族可以幾黑暗

另外漫畫入面有講, MFC靠史浩炒地產賺好撚多, 雖然現實日本泡沫經濟爆破後, 本地房地產根本炒唔起, 但有D位講故就唔好駁故, 算9數.
唔係史浩炒樓
係賢太, 啟介個跟班

啲人又唔認真睇, 但又懶認真咁搵錯處真係好撚好笑
Sorry記錯, 太耐之前睇, 唔記得清楚係邊個.

感謝指正
記得好似MFG入面, 賢太仲要俾人寸"賽車技術一般, 但是炒地產的天才".

賢太技能完全點錯哂
係, 呢句食啟介笑佢
MFG係一套賽車漫畫, 唔係講炒房地產漫畫.

如本作係講炒房地產故仔, 賢太就係主角
《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(2):藤原拓海弟子:片桐夏向登上神級15人!!(頭文字D 後作)
https://lih.kg/3553834
推到1001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞