《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(1):頭文字D 後作,動畫1 Oct 登場!

1001 回覆
41 Like 3 Dislike
拓海叫做出賽贏過幾次先炒車
以拉力賽選手黎講算係咁
仲要人無事,有工開,快樂退休
阿哥一開始就認定技術黎講自己完全唔係夏向對手

同拓海出場成日比人睇小好大分別

唯一既分別係86成日比人話慢

緒方嬲嬲豬幾好笑
一開頭唔過佢兩兄妹,佢地就會為左守夏向而行唔到 best line,咁樣跟佢地尾只會3個都慢左

過左再留個4.3秒 gap比阿哥就係為左比個 target time佢,逼佢兩兄妹係有 clean air情況下跑快d

佢地應該都明夏向用意,所以就做返個順水人情比佢tow返佢上去
唯一冇分別*
你第一段果個唔係重點

重點係唔想嚇親可愛既馬尾妹
之後會唔會改裝部車改到可以爭前三名
又要等一星期

快啲播sector2落山比我地睇主角飄移啦
佢靠頭d黎keep人氣
我覺得有機會有頭d人物落場比賽

可能係信司呢d係頭d後生既車手
我查返,GT86 廠方數據極速210,有人實測都係230內
exige series 3 極速270up
正常一早劃左火柴,GT86食理tow都唔會跟得上
車款嗰度
套嘢17年開始連載 你講嗰4架除咗gt3 rs都未出
同埋我諗作者係想慢慢upgrade上去掛
見依家漫畫最新都有a110r cayman gt4(又係冇RS)
Cut撚晒啲女啦
又醜樣又無波
佢呢幾集最好笑既係舊年同前年都係24歲
我理解係如果馬力差太遠應該係冇乜用
馬力差太遠冇乜用應該係因為根本追唔到前車車貼車
就算tow 86最多食幾秒 蓮花就會愈拉愈開
之後86根本埋唔到車尾食唔到
其實唔單係呢樣
exige極速高40km已經劃火柴,簡單數學
其次係GT86空阻系數只有0.27,本身阻力唔大,有車破風效果都唔會大,所以我話GT86食埋尾流都唔會追到Lotus
有冇人劇透吓之後啲比賽係點玩?

而家見佢講咗兩集喺條山路戇鳩鳩咁樣跑圈數
同埋86個車身係咪真係對tow咁有用我又係存疑
可以睇下呢條片
https://youtu.be/isj37htIiyA?si=yi428xWezAY5fJkY

基本上,空阻系數越低,尾流效果越低,因為本身阻力唔大,有人幫佢破風之後只係阻力再細少少
吓全部都跑預賽排位然後正賽架啦,賽車喎
我覺得依一戰既其中一個重點係想帶出車手駕駛時既矛盾,要有熱烈既鬥志既同時要有保持冷靜既頭腦

佢最後比本能反應戰勝咗理性,覺得拓海同架86做到無理由自己同架MRS做唔到

btw MR車系真心型
我差d買左MRS/MR2
不過約親唔係幾日後先覆我就唔得閒

最後買左另一部頭d車
頭D太經典,d歌又正,因為頭D先鐘意S2000但作者好似好憎Honda

FK8比gt86話過就過頭d除咗s2000其他都無rtq好待遇,不過頭D最深刻就係鬥EK9其次就係神之腳
涼介:exige得垃圾胎冇grip一定慢
可愛既馬尾妹
屌你係正過女主
插入曲:
Leslie Parrish / King Of The Century (Delta Ultimate Collection Present)
Dream Fighters / Are You Ready To Fly ( Super Eurobeat Volume 215)
Annerley/ Crazy Love (I Am)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞