LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#11 其實1001又有咩好怕喎

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
隻tada68唔知做咩,所有key都冇反應

平時入programming mode,禁返esc就會出返個mode,但今日esc極都冇反應

有冇巴打知咩事

左=leopold pbt doubleshot

右=GMK

有問題的GMK:

崩撚左都算 仲要割撚花我粒軸

https://geekhack.org/index.php?topic=89508.0
一早話左GMK 同 SP 都係差無幾
只係一舊無咁臭嘅屎
貪靚的下場
貪靚的下場

GH is you
貪靚的下場

GH is you

not me
不過 leopold 側刻停產嘅話有啲可惜咁
btw reddit 好似未有人 post?
不過 leopold 側刻停產嘅話有啲可惜咁

我諗有pbt doubleshot都好少會有識玩嘅人揀側刻 側刻啲鍵帽暫時都重有得就咁買一套丫, 真係鍾意咪買定set先囉
買hhkb 定realforce好
2選1
無錢買哂兩隻
2選1
無錢買哂兩隻

咁你想要 60% 定 80%/100%
2選1
無錢買哂兩隻

60%
2選1
無錢買哂兩隻

60%

咁點解仲要問
我套MD xd60 delay 到唔知幾時先有
想轉OLKB 又貴好多 個layout 又有少少唔同 唔知用落會點
2選1
無錢買哂兩隻

60%

咁點解仲要問

睇埋Leopold fc660c先 呢隻65%
同hhkb分別為660c係plate-mount topre
hhkb就冇plate 啲slider裝喺個膠殼上面(case-mount)
魔鬼嗰度應該有得試 你fb問下佢
不過我諗你睇自己想唔想要arrow keys黎決定好似簡單啲
話說你地用嗰隻鍵盤放邊度架
枱面? keyboard tray? 定擺大脾

枱面最舒服
filco青要配色搵咩cap好
係咪話原廠cap已經最fit

好似配abs cap好啲

原廠夠你用一段時間㗎啦

爛到不堪先換隻太豪(其實原裝仲好撳)

要顏色靚就買套gmk (1000蚊走唔甩)仲會有啲小問題

Leopold都得嘅 不過我會寧願買過隻pbt double shot

原裝反而最好 咁難搞
早兩日問fd借咗啲pbt試過真係唔啱使

枱面最舒服

我張枱高得淛 諗緊好冇買個3m嗰啲keyboard tray
如果裝嘅話要切咗櫃桶底塊木板先裝到

枱面最舒服

我張枱高得淛 諗緊好冇買個3m嗰啲keyboard tray

我試過用3m 但係搞到我個人同moon好遠 唔慣

原廠夠你用一段時間㗎啦

Leopold都得嘅 不過我會寧願買過隻pbt double shot

原裝反而最好 咁難搞

原裝啲色對得多有啲悶 用緊enjoyPBT等緊第一套gmk

原廠夠你用一段時間㗎啦

原裝反而最好 咁難搞

原裝啲色對得多有啲悶 用緊enjoyPBT等緊第一套gmk

巴打買左邊套

枱面最舒服

我試過用3m 但係搞到我個人同moon好遠 唔慣

我習慣坐得遠 呢點我ok
3m啲keyboard tray會唔會用起上黎好搖同唔穩陣 我打字比較大力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞