LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#11 其實1001又有咩好怕喎

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

唔使返工

返緊呀

我係耶路撒冷旅行,今日第三日

耶路撒冷

唔使返工

返緊呀

我係耶路撒冷旅行,今日第三日

耶路撒冷

開心仔
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/comments/6v8cev/review_outemu_purple_kailh_purple_and_zealio/

另一隻大陸軸嘅Review,睇落唔差過Zealio。軸嘅Market真係越來越多選擇。
屋企用開隻青軸filco
岩岩買左隻新係公司用
發現屋但個隻原來打到淋哂
用左年半
隻LZ CLS終於肯Ship啦,今個星期應該收到
岩岩買左隻新係公司用
用左年半

break-in 咗咋
隻LZ CLS終於肯Ship啦,今個星期應該收到

打風呀~星期五唔知到唔到到
到咗
郵局收咗
星期四先開到箱
到咗
郵局收咗
星期四先開到箱

到咗
郵局收咗
星期四先開到箱

樓下郵局效率太好
岩岩買左隻新係公司用
用左年半

break-in 咗咋

我帶紅都嫌好似有些少嘈...
屌佢老味我隻,m65a俾呀Jchan無限延期拖咗成個月
講開J陳
有無人訂咗GMK muted
仲未有聲氣
想問下filco個外殼係咪有得定制?我見人除左黑白迷彩仲有其他款
想問下filco個外殼係咪有得定制?我見人除左黑白迷彩仲有其他款

定制就唔清楚 不過filco工房重有好多唔同款 自己google下
想問下一班熟悉鍵盤既巴打
如果我想有一個外置鍵盤專用黎設置軟件快捷鍵
咁係咪一定要呢類型鍵盤先可以做到呢( https://www.razerzone.com/hk-zh/gaming-keyboards-keypads/razer-tartarus-chroma )
定還是普通一個數字鍵盤都可以自由改變鍵義
咁係咪一定要呢類型鍵盤先可以做到呢( https://www.razerzone.com/hk-zh/gaming-keyboards-keypads/razer-tartarus-chroma )

任何keyboard都可以
有人用另一個104key去做video editing shortcut
因為真係太多shortcut
講開J陳
仲未有聲氣

你套muted 到咗佢到喇我隻m65a
講開J陳
仲未有聲氣

M65A都幾多唔過QC,我隻Rose Gold都唔過所以要遲下先Ship。
講開J陳
仲未有聲氣

M65A都幾多唔過QC,我隻Rose Gold都唔過所以要遲下先Ship。

我隻冇事呀,不過Jchan hold咗一推order未ship走去搞pop-up store屌佢老味

有人用另一個104key去做video editing shortcut

唔該你先巴打
但用咩軟件先可以做到修改鍵義而同主鍵盤無衝突?
譬如我用額外數字鍵盤做shortcut 原有數字鍵盤又可以同時照常打字.

唔該你先巴打
譬如我用額外數字鍵盤做shortcut 原有數字鍵盤又可以同時照常打字.

你需要一隻programmable嘅數字鍵盤
直接將外置numpad改成全部macro,唔會影響原有鍵盤

唔該你先巴打

你需要一隻programmable嘅數字鍵盤
直接將外置numpad改成全部macro,唔會影響原有鍵盤

明白曬!唔該曬巴打

幫filco上色
第一次用噴罐超淆底

幫filco上色
第一次用噴罐超淆底

咁好心機
等睇before after圖片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞