LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#11 其實1001又有咩好怕喎

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

可以

前幾日先同會考巴打買套enjoypbt 好正啊

樣睇

小弟影相技術差 無咩美感

灰白底藍字 spacebar esc同enter鍵就另外買

FTFY

得喎,幾錢?
最易買嘅到keycaps係咪得太豪同enjoypbt
可以一試嗎?
巴打們仲有無其他款介紹

可以

樣睇

https://imgur.com/CScRQ6i

FTFY

屌唔work嘅
睇左好多POST巴打都講filco好

但應該買邊隻

用途 打機 唔用燈

套pbt doubleshot靚撚到

有得單買keycap就好了

可以

樣睇

FTFY

唔該巴打啊啊啊 我都唔知點解up唔到

今日去魔鬼sir到 佢話聽日黎貨(好似係)

今日去魔鬼sir到 佢話聽日黎貨(好似係)

咪住先 係咪新個隻leopold?

樣睇

FTFY

得喎,幾錢?

呢套keycapa係會考巴打到買 你可以問下佢
利申:非打手
飛住咁睇左#1,冇人用Logitech romerG?

唔該巴打啊啊啊 我都唔知點解up唔到

因為imgur垃圾
我都有用imgur
睇左好多POST巴打都講filco好

但應該買邊隻

用途 打機 唔用燈

打機的話你睇下會唔會mouse撞到keyboard 撞到的話就買tkl 87鍵(冇左number pad) 軸方面你真係要睇邊隻啱手感 自己去試吧

利申: filco青無撚敵

依隻唔買好似好對唔住自己咁

依隻唔買好似好對唔住自己咁

錢已準備
飛住咁睇左#1,冇人用Logitech romerG?

有呀 超抵, 又貴又唔係cherry軸, 唔洗擔心之後想買鍵帽咁就幾百幾千咁去
㩒落成舊飯咁, 軟林林帶零分爽脆, 肚餓㩒下隻鍵盤就得, 咁又慳返一餐
唔用Logitech真係唔好同人講你識打機, 咩Corsair, Razer全部都係垃圾! 我話嘅 睇其他post都知, 早少少就講G900依家就G903,
有幾多人講Corsair啲滑鼠呀? 冇呀!
有幾多人講Razer啲滑鼠呀? 冇呀!
所有gaming brand除咗Logitech都係垃圾, Logitech唯我獨尊, 用得滑鼠唔用埋Logitech啲鍵盤點show到你係gamer呀 Logitech咁耐歷史以前佢啲產品都一向高質耐用唔易壞架啦, 到依家Logitech啲新嘅產品係人都唔會唔知佢地唔會唔係唔高質唔耐用唔易壞架啦! 咁你都要問嘅
你試下擺隻Leopold喺枱面, 人地行過望都唔望多眼呀! 冇人識你呀! 你用Logitech全世界都知你用緊乜呀
除咗Logitech, 在座咁多位都係垃圾!
我準備賣曬我啲Leopold同HHKB然後買多幾隻RomerG返黎

唔呃你, 我真係用Logitech, 舊圖黎, 隻鍵盤已唔用準備賣咗去換多隻RomerG

最後補多張圖

驗眼啦仆街
潮文
鍵程得3mm 落底仲要勁硬 撳撚到手指痛 我寧願用60蚊k120 起碼撳起身係舒服先
Massdrop今次真係抵死。之前因為亂咁Ship而搞到Godspeed大陸個Proxy唔夠貨派,Ergodox連左右不分咁Ship,Dancer&Dasher應該又亂Ship左(已經有人收左貨,但未出過Shipping Notice),最近仲同Input Club(WhiteFox/K type Designer)割蓆令到新Whitefox無得用隻Halo Switch
Massdrop今次真係抵死。之前因為亂咁Ship而搞到Godspeed大陸個Proxy唔夠貨派,Ergodox連左右不分咁Ship,Dancer&Dasher應該又亂Ship左(已經有人收左貨,但未出過Shipping Notice),最近仲同Input Club(WhiteFox/K type Designer)割蓆令到新Whitefox無得用隻Halo Switch

有冇多啲花生提供
有冇人遲啲會放gmk nautilus

唔靚/唔鐘意就放

唔靚/唔鐘意就放

點會唔靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞