LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#11 其實1001又有咩好怕喎

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
https://www.amazon.co.jp/gp/aw/d/B01M1UZIVZ/ref=mp_s_a_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1504709644&sr=8-1-fkmr0&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=ARCHISS%2Bpbt&th=1&psc=1

Dim see

日本國內銷嘅嘢依度未必有人答到喎
不如穩陣啲買 filco / leopold 算

FC750 PD 嘅 OEM 版

自己用緊filco 青 但夜晚驚嘈到屋企人 香港仲未有fc660m pd/fc980m pd 但我見zfrontier有紅軸現貨

MD 真係乜都夠膽死,次次都有驚喜

搞咩,塊 PCB 係咪冇 route 過

15蚊2條垃圾膠 佢話肯refund

我之前買過兩條都算 ok,仲用緊

兩塊都係 RHS

兩塊都係 RHS

估你唔到

15蚊2條垃圾膠 佢話肯refund

我之前買過兩條都算 ok,仲用緊

其實應該都係 KBDFans 嘅貨,貴在張來回美國機票
https://world.taobao.com/item/533666598241.htm?

兩塊都係 RHS

屌,係喎

諗咗兩秒跟住真係笑咗
爬左下呢度同google
好似好打d好似好多巴打中意重既黑軸?但我覺得重既打到好攰 所以想買個輕既

但自己既手感好似同網上寫既唔係好一樣
60g既青軸好似輕過45g既茶軸咁
係咪keycap/個版唔同既問題?

另外比較平既keycap有咩選擇?
嚟緊想換隻機械KB,非打機用
-RGB
-有獨立音量鍵
-唔易積塵

睇中咗SUORA FX,佢D掣係凸出嚟,KB面無乜坑
即係咁:

巴打們仲有無其他建議(青軸)?
好似好打d好似好多巴打中意重既黑軸?但我覺得重既打到好攰 所以想買個輕既

唔鐘意黑軸

青同茶個 feedback 都唔同,數字上嘅 weight 冇意思,睇 graph 仲實際 雖然最後都係睇手感
同埋 cherry mx 青係 50cN g actuation force 喎

咩叫較平先 啲人會當喺300鎂樓下
enjoypbt 囉,平平哋,大部分60%-104 key 都啱用
-RGB
-有獨立音量鍵
-唔易積塵

即係咁:

非打機用要rgb做乜鳩
-RGB
-有獨立音量鍵
-唔易積塵

即係咁:

非打機用要rgb做乜鳩

要打機更加唔明
-RGB
-有獨立音量鍵
-唔易積塵

即係咁:

非打機用要rgb做乜鳩

要打機更加唔明

冇 RGB 開台直播好樣衰架 (好似係
-RGB
-有獨立音量鍵
-唔易積塵

即係咁:

非打機用要rgb做乜鳩

要打機更加唔明

冇 RGB 開台直播好樣衰架 (好似係

開台原來會影住鍵盤
gmk+filco青 正撚到

[img]圖片網址[/img]
-RGB
-有獨立音量鍵
-唔易積塵

即係咁:

非打機用要rgb做乜鳩

純粹自high

懂不懂規矩

懂不懂規矩

[無圖] 黃軸+PBT都好正

HK邊到有得賣Leopold既cap

懂不懂規矩

大概係咁啦
不過我嗰個係黑色104

遲下去日本先整返個filco工房青瓷

仲要諗下點處置套GMK Nautilus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞