LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#11 其實1001又有咩好怕喎

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
請教下有無無線機械鍵盤介紹
想要青軸
淘寶都ok

ifd68 keywalker
前幾日淘左,使唔使po埋開箱俾你睇

好呀

都係唔使了,我一定要有9公格位
要做文書野,方便好多

分開佢仲方便啦
請教下有無無線機械鍵盤介紹
想要青軸
淘寶都ok

ifd68 keywalker
前幾日淘左,使唔使po埋開箱俾你睇

好呀

都係唔使了,我一定要有9公格位
要做文書野,方便好多

分開佢仲方便啦

買隻獨立numpad
Originative 大貪到呢,一套普通Classic GMK都開USD180。無Design都收咁貴。
Originative 大貪到呢,一套普通Classic GMK都開USD180。無Design都收咁貴。

其實 Sherryton 都係經香港 proxy agent,幫襯佢即係比 DE>HK>US>HK 多餘 Shipping + Tax
同埋都冇自己 Design 過,一味復刻以前嘅 Scheme,又冇 Novelties

GMK 如果唔駛開新 Mold 或特別調色,Base+ISO+1800+HHKB meet 到 MQA 大概都係 €100 上下(另加 Shipping)
你哋成班 keyboard nerd 喺度講咩?

係咪話就算換Slider 大鍵Stablising Stem都會撞Housing

係咪話就算換Slider 大鍵Stablising Stem都會撞Housing

切housing
PS sale估錯答案

切housing

唔搞咁多,砌過隻算

Btw maxkey嗰邊回覆好慢

切housing

切housing

stem 厚好多喎
近排係YouTube睇人陶寶開箱200蚊有青軸
其實會唔會奶易壞
好想買個黎玩

想買咪買囉 二百炆啫 玩兩野壞咗都唔會心痛
睇頭post啦

而家搵錢容易喇,垃圾都肯花兩嚿水買

我反而好想知佢哋點控制到成本可以平到咁誇張
二百蚊有啲真係有隻軸喺度
有啲有gateron有時又有cherry咁樣
雖然唔知堅定流,但都好難想像可以平到呢個程度

有fd買過一舊人仔青軸 拆開鍵帽見有cherry字喺軸上 重有單色led背光 但係打落真係得啖笑

咁有冇d經濟d既青軸牌子介紹下

台灣野就irocks
大陸野都有啲係有返少少名嘅 自己睇路
anne pro, tada68, ikbc, magicforce68
講真想要隻靚嘅青軸 儲多幾百上filco啦

https://www.techbang.com/posts/42095
i-Rocks e隻點睇

有隻無燈版,k65,開心使用中

中價位Cherry

k65 定 k65m 呀

k65m,

k65m同k60 有咩分別,價錢好似一樣
買左隻ducky one側刻青軸 買完先上黎見到你地話唔好買ducky
https://www.amazon.co.jp/gp/aw/d/B01M1UZIVZ/ref=mp_s_a_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1504709644&sr=8-1-fkmr0&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=ARCHISS%2Bpbt&th=1&psc=1

Dim see

日本國內銷嘅嘢依度未必有人答到喎
不如穩陣啲買 filco / leopold 算

FC750 PD 嘅 OEM 版
有無邊度會有半高keycap
我搵左淘寶好耐都無可能錯keyword
買左隻ducky one側刻青軸 買完先上黎見到你地話唔好買ducky

轉左廠之後水準底左??
有冇巴打解答下?
近排係YouTube睇人陶寶開箱200蚊有青軸
其實會唔會奶易壞
好想買個黎玩

想買咪買囉 二百炆啫 玩兩野壞咗都唔會心痛
睇頭post啦

而家搵錢容易喇,垃圾都肯花兩嚿水買

我反而好想知佢哋點控制到成本可以平到咁誇張
二百蚊有啲真係有隻軸喺度
有啲有gateron有時又有cherry咁樣
雖然唔知堅定流,但都好難想像可以平到呢個程度

有fd買過一舊人仔青軸 拆開鍵帽見有cherry字喺軸上 重有單色led背光 但係打落真係得啖笑

咁有冇d經濟d既青軸牌子介紹下

台灣野就irocks
大陸野都有啲係有返少少名嘅 自己睇路
anne pro, tada68, ikbc, magicforce68
講真想要隻靚嘅青軸 儲多幾百上filco啦

https://www.techbang.com/posts/42095
i-Rocks e隻點睇

有隻無燈版,k65,開心使用中

中價位Cherry

k65 定 k65m 呀

k65m,

k65m同k60 有咩分別,價錢好似一樣

k65m冇燈

切housing

唔搞咁多,砌過隻算

唔趕 render嗰面話要等等

切housing

唔搞咁多,砌過隻算

好大機會做唔成
佢似係齋做到一套一種色,做唔到alternative colourway
我見其他set都係

可能要執過一次個keyboard layout再問多次
有無邊度會有半高keycap
我搵左淘寶好耐都無可能錯keyword

Low profile? 定係DSA/XDA

切housing

唔搞咁多,砌過隻算

好大機會做唔成
佢似係齋做到一套一種色,做唔到alternative colourway
我見其他set都係

可能要執過一次個keyboard layout再問多次

其實都得,係出嚟冇咁好睇啫

MD 真係乜都夠膽死,次次都有驚喜

MD 真係乜都夠膽死,次次都有驚喜

15蚊2條垃圾膠 佢話肯refund
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞