LIHKG機械鍵盤/電容軸集中討論區#11 其實1001又有咩好怕喎

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
Kaihua box系列都幾值得注意,生產技術再唔係mx clone時代咁劣質。

以我試過嘅burnt orange嚟講個手感都算非常唔錯 tactility係茶以上,比起白稍微底,但係tactile位係非常smooth嘅。由於出廠係pre lubed嘅關係除咗觸發前都相當順滑。
新手留名
剛剛係魔鬼sir買左 fc900r 紅軸
Kaihua box系列都幾值得注意,生產技術再唔係mx clone時代咁劣質。

以我試過嘅burnt orange嚟講個手感都算非常唔錯 tactility係茶以上,比起白稍微底,但係tactile位係非常smooth嘅。由於出廠係pre lubed嘅關係除咗觸發前都相當順滑。

好似未見到有成品keyboard用凱華box茶/橙軸?

好似未見到有成品keyboard用凱華box茶/橙軸?

我自己有140粒
搵搵下又好似有
http://www.superchannel.com.tw/products/detail/1300/1/109

成隻ducky shine咁

換d2f-3-7 / d2f-01F 試下 千祈唔好換5千萬藍點
我以為用料唔同對手感既影響大過唔同方式整出黎

咁點睇淘寶果d熱昇華鍵帽? 會唔會買番黎唔岩手感又唔知點算
魔鬼sir果到有咩款

filco abs w/ coating
leopold pbt
leopold pbt doubleshot
realforce/leopold (topre) pbt (不過你都冇用架啦)
其他嗰啲唔清楚,去到自己問下

(應該冇 enjoypbt)

THX

換d2f-3-7 / d2f-01F 試下 千祈唔好換5千萬藍點

睇下先
thanks

魔鬼sir果到有咩款

leopold pbt
realforce/leopold (topre) pbt (不過你都冇用架啦)

THX

講明先,pbt doubleshot 定係唔 doubleshot 其實應該唔會 feel 到有分別

講到尾都係得 leopold pbt 係值得試,但係你要買嘅話可能要上 ebay 好似係韓國 seller,有錯請指
岩岩入左坑, 想問有冇巴打買filco keyboard 個時會有其他顏色配搭買

係要上網買定特訂

幾粒新嘅Jelly Key
魔鬼sir隻灰軸
如果換keycap
各位有咩好介紹
如果想買60%首選係咪pok3r
仲有冇其他推薦

平平地屌隻anne pro都得
如果想買60%首選係咪pok3r
仲有冇其他推薦

平平地屌隻anne pro都得

啱啱睇過下anne pro review話quality冇pok3r咁好
我仲覺得anne pro好撚大陣蝗味

2 隻都唔係fully programmable

頂你
隻beach resort

頂你
隻beach resort

真係好撚靚

求助,隻舊版k70 red無喇喇最右邊粒燈閃閃下之後就唔撚著
之前一直都無事,有冇巴打知咩事

插去其他有USB既機器又著但又係咁閃閃下,插番去電腦又唔著

求助

求助,隻舊版k70 red無喇喇最右邊粒燈閃閃下之後就唔撚著

求助

幫你推下
呢個post入面,用緊K70嘅人應該唔多

求助

幫你推下
呢個post入面,用緊K70嘅人應該唔多

其實右邊粒燈係咩意思

魔鬼sir果到有咩款

leopold pbt

THX

講明先,pbt doubleshot 定係唔 doubleshot 其實應該唔會 feel 到有分別

講到尾都係得 leopold pbt 係值得試,但係你要買嘅話可能要上 ebay 好似係韓國 seller,有錯請指

思前想後都係自己揀款好過
睇到呢隻好似唔錯咁 黑同陰刻 不過POM料
https://kbdfans.myshopify.com/products/pom-pbt-laser-engraved-107keys

google發現pom好似評價麻麻
→ truthatell:鍵帽真的會大大地影響手感。我覺的POM真的是垃圾. 03/09 09:34
→ truthatell:不算印字的話。表面也是充滿粗糙的微小顆粒,很不舒服 03/09 09:37
→ truthatell:按下去的聲音都是空洞的悶聲,手感也變得比較遲滯感。 03/09 09:42
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞