買電視機 / 換電視機 集中討論區 (156)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
最近想將屋企部電視改掛牆, 睇咗幾個牌子, 聽講nb呢個牌子最穩陣, 但發現佢好似做唔到拉出黎轉90度. 所以想睇下大家有無用開咩牌子推介?
50吋電視, 臂架90度旋轉, 可以向下微調角度
NB SP2睇下是否OK
好似個支架唔夠長, 做唔到90度
去左日本啦?
累死
準確
55吋
Step巴你好

1. 爬過文 我見電視距離220cm 買75寸 咁我見宜家啲電視大部分77寸 主要係屋企老人家睇Netflix YouTube 77寸會唔會大得滯會暈?

2. 我睇完po 諗住都係買水貨oled 好似c3 唔錯 如果3萬蚊內有冇其他推介?我地唔打機 定係我用唔著C3質素?

3. 水貨Sony 係咪唔洗考慮?我見開機操作有啲難度 唔啱老人家

Thx 巴打
1. 怕大就65吋也OK, 2.5米左右就要75吋
2. 77C3非常抵玩
3. 老人家就唔建議SONY水貨
Step 巴
行過電器舖有人sell我東芝55m550lk
佢話係qned嚟 比起sony 50x80l 更加正

請問你點睇?
沒有更正,只是海信而已
海信 貼牌?
77” C3 勁正 歡迎加入OLED既世界但老人家用呢個距離65吋夠了 除非好似我咁打機爽皮
YES
明白我終於搵到嗰部sony 50l 80X

佢同隔離部lg QNED擺埋一齊

又好似係qned啲影像sharp啲
唔知係咪錯覺
出街睇其實冇咩用, 部部設定唔同
實際上sony嗰部50l80x都有QNED質素?
YES, 一樣色域
個店員話sony嗰部畀起lg個部少咗層膠

你知唔知係咩意思
定係佢拋我唔識
廣色域最初係由SONY出先, 之後先到三星, 再之後就LG
SONY既廣色域叫TRILUMINOS DISPLAY
三星既廣色域叫QLED
LG既廣色域叫QNED
拋你唔識
最近屋企部電視終於頂唔住無畫面了.
想問下依家32吋FHD電視最抵玩都係LG 32LQ6350?
或者仲有冇d咩推介
32W830K,不過得720P
Thanks Step 巴。55吋 budget 20k有咩推介。之前用過Sony KD-65A8F, 畫質各方面係唔錯,之後用過Samsung Lg 又發覺個OS 好好多。而家用緊LG OLED evo TV C2 覺得味精較強。唔該step 巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞