買電視機 / 換電視機 集中討論區 (156)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

是否咁樣?
其實都係頂住1-2cm,唔介意嘅話好少問題嚟。係我有少少強迫症先介意姐

個人覺得入牆管點都整左先好,當之後想駁soundbar / ps5個d都唔洗行明線。仲有如果整左電制去電視機後面,出到嚟真係頂住咗又介意嘅,起碼條電源線可以行入牆管走呀
55A80K
55X90K
2個月前已經冇貨
2023款下年4-5月都會好似K系列既價
其實性能分別完全唔大, 只是因為新款, 價錢要回到最高水平, 因為電視每個月都會減少少, 不可能用舊價
要買舊款一般需要係4-5月, 5月中左右就會開始轉款, 轉款前舊款就會下架
Step 巴請問

6. 大鋪應該有齊, 可能唔同尺寸姐

因為爬番置頂文
得50x80l 係用va panel
其他尺寸唔係?
而va panel 好D所以想睇下實物
其他尺寸係IPS
少少off topic, 因為原廠裝唔到活動架,電視架用副廠NB有無伏
step巴想問下
Q65C同Q70C兩隻最大分別係咪有無120hz?
如果我唔打機正係睇電視/netflix 係咪其實Q65C都夠?
光度同120hz

睇片如果你要開倍速插畫功能,都需要120hz

如果只是原汁原味睇片, Q65C已OK
thank you
you are welcome
其實LG跟機個活動架ok嗎?見你哋個個講換NB架
55吋 LG C3 水貨 $9800 定 Sony X85L $9800 行貨 好d?
Step巴想問下Sony 既A80 同X90L 性能差別大唔大, 除左OLED同LED之外有冇咩唔同, 考慮緊55吋見佢地差不多價錢想問detail D
C3好好多
A80L基本完勝
多謝step巴, 想追問A95K我見大鋪係咪已經冇晒貨咁滯? 上大鋪網店都唔多見到, 新手唔係好敢去細鋪
A95L上左架了
SUPER AV XXXX保養唔包PANEL
SUPER AV XXXX賣過改名機呃人
C3完全輾斃X85L
X90L都唔夠C3好
C3比A80L更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞