買電視機 / 換電視機 集中討論區 (156)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
對, 不過為左疏油層, 我會用玻璃貼
S23U我用光固貼都冇花, 好用
1V用成點?
都係差唔多,勉強夠一日,介唔中碌下網頁都lag,可能多廣告
相機成日開得好慢
相機開得慢好多年已經係咁, 有時仲會CRASH
頭果幾日都冇咁慢
同埋1ii 一d都唔慢
依家係睇佢心情,慢起上黎一係開唔到,一係3-5秒

重設
你avlife 個價真心抵,又有$1000 券
用埋信用卡食埋回贈
要求唔高
正正常常60寸電視機
6-7k有冇咩推薦
Samsung 65BU8000 行貨
$75XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約300nits
SHARP 4T-C60DL1X
$7280
好似幾好
Hello 巴打們
早兩日買咗部Panasonic TH-32MS600H畀兩老睇
但睇電視成日會起綠格同delay
似係接收唔好所以花嗰隻
係咪多數關條天線事?(之前電視都係用呢條,不過冇見過呢個問題)
想買 55吋 samsung 電視+ samsung sound bar
有冇咩推介見到有部cu8100 好唔好用, 求手土介
都係睇budget同要求
可能關公共天線事

換條cable可能都一樣,有機會要加放大器
想買 55吋 samsung 電視+ samsung sound bar
有冇咩推介見到有部cu8100 好唔好用, 求推介
都係睇budget同要求

55 吋 $10000 有冇其他選擇
Sony KD-55X85L 行貨
$99XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(20000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 24個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. X1™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度約550nits

Samsung 55QN85C 行貨
$104XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 504個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度高達1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
LCD如果冇MINI LED背光
HDR效果唔會好
三叔中國制個的係咪即係TCL
LG - 43'' LG UHD 4K UR80 43UR8000PCB 同PAN記40JX700H比邊隻會好的
都唔一定既,FALD都可以好光
no
對比度問題
啱啱上網搵左一搵 TCL C835 55C835比較啱我筆值 ,Ching 有冇comment或者其他推介 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞