買電視機 / 換電視機 集中討論區 (156)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
母親的抉擇
QN95c 光d,一定唔會燒印
S95c 黑位好d,色水靚d
唔知點揀
S95C
想問55寸電視用630mm高885闊既掛牆架有沒問題架?
65吋A80k邊間仲有行貨?
問左好多間都冇…
2個月前一早已經斷貨
65A80L
Budget $14--16k, target咗2部Sony 55’, 想問下邊部好d
主要睇Netflix, 睇波, 打ps5

A80L
X90L
兩部揀一定係S95C
A80L
A80L

A80L
如果唔係根本修理唔到,到時係貴客自理
唔需要擔心燒印問題,除非你係長開電視過退休生活
據外媒 MicroLED-info 報導,錼創透露正在提高產量,到今年底將每月生產 1 萬個 6 吋晶圓,比去年月產能約 2,000 個晶圓增加。

一格係6吋
一個月先得1萬塊咁砌埋咪得幾部
所以三星講過1部要2個月左右時間生產
本身microLED唔係新科技,2000年已經發展成熟,只係呢個技術好難做到一個家用產品

鍾意睇microLED可以去Apple Store
想買55吋 有冇介紹呀?
比較想買sony, 睇中55X80K 上年產品 唔知好唔好
budget 8千內,因為仲要買埋sound bar
Sony KD-55X80L 行貨
$80XX
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits
Step Ching 如果買多部放床尾掛牆
應該揀幾多吋? 43吋會唔會都仲係大?
最要netflix ps5

張床幾長
6呎5
55吋
唔該師兄
想再問多問,因為一開始揀55吋係for廳用,但廳距離係8呎半,咁係咪應該再買大啲?
最少65, 最好75-77
你講apple vision pro

好似係micro oled唔係micro led
應該講緊啲大display

Apple Vision Pro 仲未display 出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞