[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
用影心命令佢掉武器, 拎佢把火劍砍佢+靈吸怪
後面個兩隻惡魔我就未試過打
個map應該一共有四個炸藥筒,放晒係boss則邊可以一次炸晒兩隻
邊招係掉武器

新手第一日玩乜都唔識,主角用法師
呢個又咩操作黎,點解有咁多野

教學乜春都冇教過
影心係牧師,係角色欄可以揀平時用咩魔法,有招叫命令術,你要set返佢呢招做預備魔法,成功使出可以令敵人跌武器

如果係新手,呢隻唔係必要打,唔好勉強
呢啲觀察力同創意嘅打法,只有自己研究發掘,Game唔會教
“單機game定多人game黎?
主要係單機game.但亦都support local split screen同online最多4人.”

想問下online可唔可以同fd一齊由頭玩到尾
如果可以 咁進度係跟邊個
你入boss房前,地圖左面有個人個位
有個鐵箱,你入boss房前,放係門口
增援兩個惡魔會擋住係門口行唔到,佢又打唔爆個鐵箱
另外影心換命令術用,可以令個boss把火劍繳械,save定先,唔得sl, 把野可以執,前期神武
殺埋奪心魔,exp唔好浪費
好似跟host
可以,進度跟某一個開game房主
佢唔開game,另外3個都玩唔到個進度
房主
想問個問題 mod manager 入面d mod 無啦啦飛晒落去overrides 係咩原因 佢又冇我比我拉返上去🙏
想知法師5 lvl 有加速, 火球同魔法反制揀邊2樣最勁?
其實佢預你二週目識玩先會殺到
本身卡姐玩投擲野蠻,自從有把掉完出去會自動係返個身既矛,簡直遇神殺神….

但琴晚唔知做咩鬼打打下唔見左返轉頭搵又唔見

搞到而家on99要執普通武器黎掉,想問下會唔會有把係類似呢把矛咁,掉出去會自動係返個身到既武器?
火球同加速
通常係卡死左,或者跟人跌左落街

ACT3有把再勁d
投擲好似玩奧術戰士最勁 同埋有得綁定把武器
堅持野蠻搵傭兵幫手綁
武器回手(唔理武器技能定綁定武器)好似都有少少bug,雖然我淨係試過一次唔見左。karlach我一直都係掉普通矛,個身帶住一堆。act3有另一枝
一開game個到簡另一個driver
一轉左玩咁耐都好順
如果4條友連線玩 用哂custom character
咁有啲任要加埋origin character一齊去解 佢入唔到隊
除左踢左個fd係咪冇方法?
沒就捉個隊友扔啦
我見到有個build係玩 雙持客+酒館+警覺
1野蠻11戰士(冠軍)
後期有把弓同埋匕首 字眼寫住"roll dice 19 都可以 重擊" 但事實係"重擊dice需求 -1"
加act3 把槍 就係咁打重擊
一個回合可以打9次
今晚試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞