[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
係黑人

其他都係開始個城入面?
我跟主線任幫惡魔找路行
macos 用steam client 轉唔到中文玩 唔知點解
patch3 buff左而家定身好似得1turn
正常,兩個星期就想有新野
定身之後輕鬆解決啦
minthara提都冇提
用bug早就應該咁
act3有冇改善?
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=2954&snA=4799
我仲以為係我自己mod問題
太多技定到
跳舞、狂笑同怪物定身都得
玩玩下好似同影心散咗,仲有冇得補救
你未習慣隻GAME 點玩
你打開個地圖,會見到條邊有條淺淺地色既白界,框住既就係你可以去既地方
想易玩既話就行哂所有個框入面既所有地方
個行法係每一分鐘quick save 一次
遇到怪就打,打唔贏就load 返save 行另一個方向
行到打得贏為止
驚唔記得啲怪喺邊想遲下返轉頭尋仇個地圖有得比你寫筆記
打贏左就升lv 執野
不停loop
個地圖本身有好多經驗值位
係多到你永遠會高LV 過你既敵人
(當然去到大後期啲NPC 鍾意數字上玩屈機就另計)
唔夠打就行,不撚停係撚咁行
以為自己行夠就繼續行
大把巴打第一章都行四五十個鐘,有人癲啲七十個鐘都仲係第一章
行啦!行!
行行下就冇人會夠你打,就係咁簡單
有冇人更新咗之後都係save唔到game係咁話儲存發生錯誤
patch act 3 好似順左
不過 graphic 無咁精美
唔知係咪我錯覺
有冇裝 mod? 有就等mod update
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=2954&snA=4801&tnum=1
巴哈有人教點重新裝mod 但我唔知會唔會有mod會撞出問題
建議訓一兩日睇下有冇update
已經出咗事,del咗開始重down隻game當畀自己抖下
第一次睇人玩dnd,好精彩,Wyll好慘
之後嗰d聽日睇replay
更新之後好似係只要同過商人對話就會儲存唔到
好似係improvedui mod bug,佢哋已經整緊update
但係我冇用呢個mod都中咗
好似唔止 好多MOD都有問題 可能佢地係規則上改左野
重新down過一次隻game冇裝mod,翻譯修正都冇,試咗幾次係真係同商人傾計入咗交易介面之後就會冇辦法再存檔,等hotfix
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞