[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
可以直接click佢icon,或者轉俯瞰mode
威爾變咗魔人,但係無夜視?
有角唔等於係tiefling. tiefling都唔等於係魔鬼
食巨人藥囉
玩dnd要有個出色既dungeon master
可以禁icon
同埋佢個瞄準跟足你指住既位置
遠攻有遮擋指身會顯示block左
指頭反而打到
唔睇攻略+睇埋入面啲書信
玩左差唔多70個鐘都仲未入act2座塔
我喱個進度應該11月先爆機
問埋無端端按按下個動作唔見左點搞?
試左禁O揀唔到
撳k開spellbook拉返個技落去
如果驚下次又唔小心拉走啲技可以喺右邊lock咗成個hotbar佢
純職梗係萬金油月德
平時探索有神導 有動物交談 act1有得同德魯依扮fd 買野仲有折頭
法術主攻有月華 召雷 火牆 主控有妖火 荊棘 人類定身術
近戰有得變大家最愛梟熊 後期有得做元素領主 純職最早拎三打
怕悶仲可以召一堆𡃁出黎沖鋒陷陣
有冇link
我行戰鬥大師流

唔使點邊幾招好
正常架巴打
你可以挑戰埋同哂d屍同老鼠傾偈
唔升級其實可唔可以改技?
定升級個陣先改得?
長休會唔會影響主線嘅時間?
好似得法師,牧師隨時換學到嘅法術
其他職要每升級先再換到
唔會
唯一要注意既野就係 唔好觸發左突發事件 先去長休
仆街 未去養育間殺左暗夜之歌
有冇啲平時周圍行 跑快啲既放法
大多數情況下有time limit嘅任務佢會講得好白,提你幾次有個urgency喺度(例如npc會同你講幾時進攻,或者同你講要快啲救人etc)
如果你真係好擔心會miss咗某啲任務可以參考吓reddit個thread
https://www.reddit.com/r/BaldursGate3/comments/15q1o77/list_of_time_sensitive_quests/
想問下去到莎爾神殿
佢同我講話咩會區域有變化
係咪唔好做住好d
羽落+跳躍強化,快到隊友跟唔到
優勢都嚴重失誤係咪即係2粒1
會一野跳左去冇雷公?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞