[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
1lv法師兼返牧師就得
依家就係行緊2聖10劍舞詩,高環數至聖斬個傷害真係 不過缺點係8級先有二打,同埋hp好少(同Gale差唔多
咁開荒都係升5級聖騎 8級先洗番2聖6詩
我自己就冇疲勞 因為個體驗完全唔同,多左好多對話揀之餘,個故事線都飽滿過tav,我依家反而覺得玩完邪念之後會玩唔番tav
真 D人話邪念善線開波好
雖然偏偏官方話 建議TAV 開
咁我玩完兩邊都會建議新手用tav開始 呢啲遊戲roleplay 佔比好重,用tav嘅代入感會好啲。邪念本身都有條自己嘅主線,新手同埋本身冇dnd知識玩好容易亂

邪念線更加似係由另一個角度睇番成個故事,話番啲tav線入面冇嘅野畀你聽。

不過邪念善線又再多啲同伴野睇下咁
有冇人第一輪同我一樣
因為怕長休會Miss咗啲野所以係0長休咁濟
唔長休反而會miss野
係,啲長休劇情Miss哂
邪念善線其實幾好
但係新手玩應該會唔知做乜
+會劇透先玩到完美組到所有人
係頭2次urge要額外做啲野 如果要救主要人物
裝備黎講會多左裝tim 因為殺多左人仲有得玩slayer
https://www.youtube.com/watch?v=a0FECmifHyk
影心lae'zel VA interview. d記者次次都搵佢地兩個,真主角
邪念善線堅持到最後會有少少驚喜
除左卡拉克食金幣同吸血鬼外,其他角色係咪無乜特別能力?
有冇人試過冇打666就爆機? 想問劇情會唔會有俾個王冠佢既結尾
https://www.youtube.com/watch?v=t6DfyGpQlMk
對crpg或warhammer有興趣可以留意下,12月出,係pathfinder wotr間廠出
gale公認最horny
好似幾正咁
呢幾個月都玩類似嘅GAME, alien dark descent marvel midnight sun再到BG3
ACT3 原來可以咁樣直接捉走咗佢
玩其他Game大屠殺既時候:
死全家啦
玩博德之門3邪念 殺一個人既時候:
我玩唔到落去了 重開
呢隻要放低期待,先聲明佢唔係好似bg3咁有咁多過場而係多數都係字,而且白豆芽隊友劇情俾人屌到飛天都好似冇改到
玩呢種RPG最ON9就係殺人,係你唔清楚殺左之後有咩影響既同幾深遠既情況下殺得愈多之後既劇情內容就愈少

咁究竟係1d10 定1d8
單手係1d8 雙手1d10? 應該係咁計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞