[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
半精靈唔受昏睡紅茶影響
隻game係咁 會用劇情限制玩家用長休 一長休 出面就會發生一啲事
想問下 如果擺minthara 入隊主打防守 加影心同蓋爾加我本身聖武士主打進攻 依隊嘢會唔會難玩?

因為諗過下 吸血鬼除咗解下箱偷下嘢之外 戰鬥方面好似無咩特別好用 可能我唔識用佢
中年危機嘅FF男主
鋼鐵王座
劍舞詩人配雙弩輸出超高
YouTube 有人教build 一turn 可以打15下
打飛機用 救晒咪多幾個朋友 但其實冇乜實際分別
說好的patch3
賊爆發力好高 不過要雙持先感受到
講返你隊野 老實講無咩問題
重甲職業夠硬就得 求其都爆20防
同埋卡關咪轉職囉
的確 我都係雙持 基本上偷襲加致命一擊可以秒一隻
但過多幾round 就好難做優勢俾佢偷襲

某程度上過mithara 落隊係想提升隊嘢嘅生存能力 因為如果吸血鬼係到我成日都要保佢 可能係我問題

不過係驚兩個聖武士隊嘢嘅靈活性會減低 始終就算換走啲法術 都會撞咗幾招
其實賊只要你打果條友 佢隔離有隊友企係到+自己無劣勢就可以有偷襲傷 唔一定要踎低 當然咁就難中d
所以遠攻隻手手弩賊會比較易玩
打之前搵高點企就得
開頭唔知你講緊乜,後尾終於玩到喱個地方
佢門口對面個寶石位唔知點解會卡住左入唔到去
件左哥布林果度,有個位爬梯去到另一個地方有啲菇咁,啲鑽地怪成百幾血打我一下死

係咪去錯左地方
最好Lv5 先打嗰度
鑽地怪得一隻
入菇村先囉 有隻肥npc會暫時入你隊
當我冇講過 原來走到都解唔到任 最多叫做可以比你返營地整理下裝備for打大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞