[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
lm
玩法師
5lv之後有火球術真係兩個世界
之前廢到癲
真 我一周38個鐘已經去到act3
Skip左一半野沒做
家陣二周張張圖全清慢慢玩緊
點交寶箱 佢地地庫沒人 兩個npc 未講野就比怪殺左
同bg3一定無得比架啦,番唔到轉頭架啦玩過bg3
我主角都係法師,一下就死
依家d人睇下字都唔掂
所以我同意有啲公司話bg3做壞市
養大左啲人胃口
Pathfinder已經算唔錯
我覺得玩呢隻game唔洗咁強迫症,miss左or fail左就由得佢,少啲用save load個感覺先似係人生有起有跌咁 今次miss左咪下個playthrough再試過
邪術魔契聖騎有4打bug
我set至聖斬普攻打中再問觸唔觸發
要勁都係要混戰士/邪術多打普攻
普通用緊gale,wyll,加隻坦,自己牧師,兩隻法都學左匕首雲勁op 放兩個落隻王到第一round已經死左
聖武+影心+蓋爾+吸血鬼/Karlach
戴摩第三章賣個d紫防裝好似仲勁過堆傳奇甲
bg3啲分鐘咪又係出事
明明啲重點劇情都有語音
I am helpful, am I not?
我限自己最小打完4場戰鬥先長休
一開頭淨係用戲法 放下飛彈
同埋行地圖有d用 有跳高 羽落 大步行 化氣
到有多幾件有技既裝比法師牧師先
就可以出下技 好好多
分鏡
下城區每一個小區域都玩成晚
想問ps5點樣開黎睇番,戰鬥攻擊傷害數詳情?
我10X個鐘入飛龍關,到依家差唔多130個鐘
喺下城區先玩得2個任,真係有排玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞