[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
法師裝係曬act3 前期好弱
三周目先第一次玩聖武士
勁到on9 至聖斬
我暫時覺得 酒館職係最爽最勁
三週目仲未下定決心玩邪念睇劇情,太醜樣
鬼佬整game唔似亞洲人咁著重審美觀,反而獸嘅特色多過人,亞洲人整龍人一定係人樣配龍特徵
邪念個樣唔係可以自己改咩
不過我想跟返個game設定都係照用佢本身個setting
玩到哥布林果度就打算棄GAME, 都堅持玩左一個星期左右, 算無憾, 叫認真了解過基本劇情, 玩法, 發覺最後都係唔適合自己, 當俾錢支持一間好既GAME廠
你呢個配法幾好
好似好過 聖騎+ 邪術士
想問下玩純遠刺客 或者 純近刺客邊個勁啲?可以點升配職配點?
我初初都聖騎
之後唔記得做咩破左誓
之後覺得煩就轉左去武僧
而家打法都係有得遠攻就遠攻先
法師咁多技好複製
用來用去都係毒同火就算
我純聖騎 玩到尾覺得佢唔太好用
d法術位去得太快
純聖騎得啖笑 去到12級先得三環
2聖10詩拎六環至聖斬啦 純聖騎假聖騎嚟
你呢個配法幾好
好似好過 聖騎+ 邪術士 Warlock 法術士
啲名
最鐘意wyll > wun't
接受失敗
係咪只要保留同伴1lv係佢地原本職業就得
想幫佢地轉職同我撞曬 唔想冇左劇情
唔同玩法
聖騎+邪術士用魔契有3打, 短休回到邪術士啲法術位, 但缺點就係邪術士唔當法職加埋聖騎都係得3環至聖斬, 不過可以5聖5邪2戰拎最多action當戰士咁用, 你鐘意遠距用下魔爆都得

2聖10詩就有高貴既6環至聖斬, 詩人做主角傾計可以多啲唔同對造, 但法術位要長休先回到, 變咗真係打BOSS先出大招咁

聖騎+術士就可以自己雙加速, 6聖6術有埋守護光環個加速術好難俾人打斷, 法術位多, 法術種類都多
見巴哈仲有個玩法5聖5術2風暴牧師, 因為有BUG風暴牧師果個最大化雷系法術招導力可以應用哂係雷鳴打擊至及反應出果招致聖斬, 變咗一拳超人一嘢砍幾百
邪念殺人啲任有冇限制你幾時殺

Act 2 無講邊個唔算劇透掛
雙加速係速度藥+速度術?
術士招成雙法術個加速,多數加俾自己同埋另一個主攻手
想請問下起源角色例如影心如果轉職揀返做牧師
不過揀其他子職業都唔會影響到劇情架?
唔會
岩岩玩完tav 善線
又玩邪念善線會怕好疲勞
但係邪念邪線 d 劇情又少咁多 又無咁好睇有張力
唔知點好
咁咪唔好玩lo,你都爆左一次機
仲諗住影心牧師兼職1 lv法師, 可以用到法師招奧術回想。點知原來唔得
任轉職唔影響
Ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞