[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
1,2章係大冒險
3章係執手尾
我都唔太鐘意玩3章
想問下暗影Druid 封城後仲入唔入到去
想玩一個最血腥既版本
幫暗影Druid 殺魔族佬
然後 (可能唔可以長休)
最搵 明薩拉 屠佢地
Pathfinder似係互動小說多過打機
我三週目都仲未玩純惡線 內容少係一回事,但見到啲隊友對你勁失望果陣真係搞唔掂
好似Rpg通病都係咁
我現在玩緊邪念善線 d人話act3 係邪念主場
善線有個好值得睇既畫面 我仲堅持緊
但係下周目 真係要開邪念邪線 殺班仆街 做任務做你老尾 快速屠城

三條線都玩曬 唔知係咪可以封game 了
larian 通病
同fd玩4個人到下城區立即電腦大爆炸
最好三人玩,留個位比npc先睇得多劇情
感覺官方似會keep住update, 可能隔一陣等佢更新多啲野之後又可以再玩番 真心希望可以整番個上城區出嚟
我覺得最好係兩個 player, 兩個 npc
預一兩年後
裝MOD
一入下城見到個勢唔對路 大到痴線
隨心又驚miss太多嘢 但跟所謂攻略pass through 又好無聊只係重現多一次一個setting
3個揀對話先唔會平手
煙粉桶可唔可以合,
玩到月出之塔都係得哥布林營地個5,6個
個MOD好撚正, 真係變咗隻紅龍 咁先係druid呀嘛
一週目乖乖聽話 佢話要逃走我未逃走囉冇諗過越級打boss
我就係有次一扔就唔見 所以變番純野 帶堆標槍係身
可以買炸彈 冇咁勁但係可以掉好多個
Tactician 難度唔用炸彈+SL都好難殺得死隻野
仲要帶埋個食腦怪過去先勉強打贏
煙粉包?之前見D商人無留意添
D桶之前用左黎炸明薩拉同大哥布林用晒
921 出 patch 3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞