[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
暗域 熔爐果d 其他game可能當dlc賣
某啲廠
一開始淨係俾你去森林同殺哥布林之後行上山線
什麼鬼婆,幽暗,熔爐Dlc 各120蚊個
隔多排嚟多個邪惡哥布林Dlc俾你可以玩屠森林
揀左刺客係咪會唔同玩法? 定都係一樣
面同衫都係MOD 衫其實係ACT3 NPC啲衫 唔明點解玩家冇得買
對棺材用
糾結緊應該用部舊PC玩定用PS5玩
PC: i5-4460/gtx970
ps5啦 暫時玩左70hrs執晒垃圾 體驗無問題
你部pc應該玩間廠上隻出既dos2都lag
8 代 i5 3060 開埋 DLSS 先勉強玩到 2k
你部機真係唔夠力
970應該真係搞唔掂
瑪奇年代嘅產物
仲有奧林果件...
1080 720 low quality
我玩到act 3暫時100粒鐘多啲, act 1仲要好多線都miss咗
本身冇game玩又見依隻幾過癮咁諗住買嚟攝下時間
點知一玩就玩咗個半月, 抵玩到痴線
1070中效都無咩問題
一入下城區即刻出事
想問下如果我本身用法師,係咪拎蓋爾做工具人學哂buff ?如果我之前升level 學錯左有冇得搞

唔該各大佬

https://www.entertainment14.net/blog/post/110988484-柏德之門-3-baldurs-gate-3-實用技巧合集
我970+6700k開極高照樣30fps左右玩到爆機,係第三章有時fps drop但冇好多人講lag 到爆炸咁
法師我自己覺得係萬金油,buff機既話術士比較好因為有得雙重同延長施法
Yes
我無儲開煙灰桶
隻game食cpu多,玩緊嗰陣我粒i5 9400f長期9x% usage,反而張5700嘅usage同vram都遊刃有餘,平均數用約莫50~70%左右
始終隻game optimization差,中外都大把人屌
有需要嘅話參考吓
https://www.reddit.com/r/BaldursGate3/comments/15npek6/low_fps_at_last_light_inn/
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=2954&snA=4311
地精個符文桶同佢個迷你炸都比我羅走左跟住唔捨得用
即係蓋爾繼續用,等有術士入隊先拎佢做工具人?
點解有時我偷襲敵人,會變咗自己全隊受驚?
仲未計唔同路線玩任務
好襟玩
隊友冇術士,你話你自己做法師可以考慮一個專buff一個專攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞