[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
No longer pick up ketheric body
命令術對免疫繳械角色無效
石化角色不再解除武裝
係咪想封晒啲好型嘅bug武器同複製bug
洗點每升1 lv可以刷新商店
第一章林地有錢已經可以買幾廿枝21力水
新手
點解咁難玩
去到火女狂戰加入都係LV3
全部敵人都高LV過我
仲要下下都係俾人圍
一大群狼人/ 傳送蜘蛛/ 骨
普通難度, 我做錯啲咩
力水,係唔係姐係同鬼婆買

打完係唔係冇得買
Fixed Level 4 or higher Divine Smite allowing you to add Divine Smite as a reaction, allowing for two Divine Smites in 1 attack.
至聖斬呀嗱
仲有毀滅狂怒至聖斬都無埋
唔緊要 二周目已經玩到厭
嘩屌淨係個patch note都睇成半個鐘
仲要已經開埋google translate
係,鬼婆個化身埃賽爾婆婆
開咗鬼婆任就無得買了
頭像洗點同升級會變形個bug
同埋復仇誓言bug都無整?
啱啱先玩
前期唔好用牧師
賊/武僧開荒應該最舒服,3-4lv已經可以1 round打幾次;卡菈克狂野之心野蠻人到哥布林買到迴旋之矛之後就輕輕鬆鬆
武僧同投擲野蠻人唔洗牧師放祝福術命中率都好高
打精英怪可以出牧/法,放命令術/人類定身術
主線你玩到邊
你執埋卡拉克但都係得3lv嘅話 我估好有機會miss左唔少拎經嘅位
例如紅袍法師個墓
卡加隱藏任
鷹身女妖救細佬果d
豺狼人果面3lv係難d
4lv應該都夠打
我ea時期印象中未過條橋都已經5lv
遊俠係唔係只可以玩箭
講緊咩, 有得轉人?
成隊得4丁友
主角騎士, 船上救既女人 (牧師?), 單眼佬 (法?), 同隻火女
上BUFF又點, 一ROUND就俾人圍死
下一ROUND救佢又無得攻
命中唔過70%, 出大招又嚴重失誤
應該重有養雞,吸血鬼同黑人ching你miss咗好多嘢
殺左個想落毒既阿婆就出返城向左行
中間落過井開亡者之書
我估單眼佬=黑人=wyll 佢差咗gayle
我召喚咗4隻使徒,冇用過定身已經郁都冇郁過
遊俠玩箭單體輸出又唔夠其他職高又要儲箭,多靶箭又弱雞
前期要靠隊友carry,後期靠多動啲箭消耗得快要買都好煩
可以拎雙匕過渡,專長凶蠻雙打,5lv之後兼3lv盜賊,睇進度裝備洗點/兼多2lv戰

玩箭要玩冠軍戰士,拎爆擊匕首、泰坦弓、風險戒指再飲力水,下下爆配埋多靶箭清場,平時打兵仔普攻都夠痛
必殺箭有紅色特效,試過整隻衛宮士郎玩箭都幾型
你嫌低lv咪屠城
有時染疫村莊嗰啲可以靠嘴炮唔開戰嘅地圖,你可以主動開回合模式殺埋佢哋
林地完晒好似都係5lv咁上下,你普通難度升到4lv已經可以見人就斬
今次個patch好似都係無乜加遊戲內容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞