[PS5/xbox年內/PC]Baldur's Gate 3 柏德之門3 討論區(9) - 劇透請四重

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
一開始低lv探索新地圖係應該小心謹慎啲

見到一大片開闊地形就用shift睇下有無紅光
見到有紅光就隱蔽 離遠right click睇下對面stat

act1如果對面高級過你/同級但人數比你多好多就盡量唔好打,探索左其他方向先
因為低lv啲build未成型好難越級挑戰/以寡敵眾
特別先攻值唔高既情況 對面行先 法職一黎上晒buff 跟手近戰狗沖圍死你自己隊啲脆皮法職都好常見

當然有啲情況係唔使打純粹傾計,睇你衡量下會唔會Save左再派個人出去試探下

但多數哥布林同野怪都係見面即戰鬥

如果有無法避免要打既場合可以利用場景幫手/提前偷襲集火死對面最強果件
依隻game點樣展開一場戰鬥對自己有利都好有講究
有無人用Mac玩緊
想知普通M1/M2 玩成點
一起身
睇到咁多bug係咪可以休息一天
想問投擲食唔食到巨武器戰鬥既加成?
我岩岩打完哥布林三頭目,一出房門,12 隻怪敵對

馬上返入門度傳送走佬,果堆野應該點打,好肥美既經驗值不過肯定慘死
酒度落毒
好彩趕到尾班車打拉斐爾 今次更新Buff到痴線
第三輪End
唔得
酒落毒Or彈出彈入一隻一隻咁殺哂佢
呢個點運作?
毒你敵對哂應該就冇得再落
彈出彈入即係指你搵隻遠程一出門就遠攻殺隻
殺完就移動入返去到殺哂為止
Load save load 100 次得唔得

我用個盜賊果招減命中加傷害,下下得40-50% 命中

有冇咩buff 係早期可以加命中
偷襲應該冇咁低架
你硬核
點偷襲?我係度門入面出去,點當我偷襲?

隻驚唔睇攻略對新手真係好唔friendly
你盜賊有招叫偷襲攻擊的
基本上你盜賊打第一野都用得到
隱匿再打
係咪就係#864巴打講嗰樣
我未見過呢樣野但見你描述既野match
係 搵到原因 打戈塔什果陣每人執咗幾個炸彈
門內隱匿出門都有效果?一出門就成棚人喎
點解唔係二樓出?
有啲咁既野

今晚又要研究下先
新手去到山洞打豺狼人果度打唔嬴..太多
偷襲係只要你有advantage就用到
同attack roll係無關係

而hidden只係其中一個拎advantage既方法
你用左sharpshooter -5 attack roll係難中d
一係你就熄左佢
本身呢樣野係for你砌岩build加命中先好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞